2009-07-17 3 浏览
原本打算去澳牛~后来因为太热唔想行,是是但但就入左呢度食喇。海南鸡饭:个样就好靓喇,不过呢.........D鸡好鞋................个饭好香口,应该落左鸡油同黄姜粉?!个饭身好唔均匀,有大部分都偏硬,又有少部份软淋淋.................酱汁有两种,红o个边辣得黎带咸,黑o个边系老抽...........唔点都够味,点左就反而觉得个味太过浓,no good~香茅猪扒金边粉:等左都几耐下,朋友个海南鸡差d食完,先见到d香茅猪扒炸起拎过去门口o个边比o个个泰国阿姐整。一拎过黎~wow~个猪扒刚刚炸起!劲热~!炸得刚刚好,唔干身唔韧,咬落去仲有汁流出黎,腌得好好味!有香茅味,仲有黑椒味~仲有少少甜味~好正!!个萝卜都好甜~大大旧,冇根~个汤底清甜,好香既冬菜味~仲有少少香芹粒,够香口!我唔觉意都饮左半碗,好在冇口干~好味道如果净食个香茅猪扒金边粉,我会比个笑面,之但系食埋个招牌海南鸡饭之后,拉低左个分

海南鸡饭
香茅猪扒金边粉