Off Town Kitchen

2024-09-28 3404 浏览
以前都帮衬过呢间小店起码都有六七次了,初初同老公及家人嚟,最近呢一次星期三和两个女朋友嚟,预先订咗mussels; Beef Wellington ; roast pig. 咁我哋准时到啦,发觉原来食Beef Wellington 的话,就一定要叫二人套餐的,要每人$788 +1 ,但系我哋又想食mussels, 又想食佢𠮶个German pasta,同埋又订咗roast pig, 边度会食得晒,只是三个人。所以我哋放弃咗食Beef Wellington了。咁结果mussels, German pasta,roast pig and roast chicken. 3 三个甜品+2 杯tea + 1 杯latte。埋单$2277 ,我哋觉得有啲贵,尤其是个Mussels 差唔多$650+其实价钱比想像中贵,唔系一个大问题。佢啲mussels 特登去买同埋都好新鲜。但系失望嘅就系有以下几点,希望老板娘睇到,可以改进。但系𠮶晚老板娘唔喺度的。1) 佢哋个Menu好唔Flexible,点解beef wellington 唔可以独立叫呢?2) 佢𠮶个Ala carte Menu缩晒水,比以前嘅
2) 佢𠮶个Ala carte Menu缩晒水,比以前嘅选择争得远。每样只系得两三样嘢拣,我哋想叫牛扒,伙计又话老板娘喺唔喺度整唔到。真系拗晒头。牛扒咋㖞。所以我哋先拣咗𠮶个Roast Chicken。
3) 𠮶个German pasta同以前做法都唔同, pasta冇以前嘅烟靭感,但加咗好多牛肉块喺面度,其实都唔系难食嘅,不过想食以前嘅口味就冇咗,同埋成碟有些少咸。
4) 我哋叫咗两杯Camomile tea,来到𠮶个茶杯细到不得了,不但只望上去令到你唔系好想饮𠮶杯茶,其实我哋饮咗两三啖已经饮完。之后我就叫𠮶火记拎一杯滚水嚟再将个茶包放入滚水度再饮。以前我记得我都叫过茶,个杯系大大地好正常的。

真系希望老板娘Kobi睇到,可以将间餐厅改善返。𠮶晚得两台啫,食物出得得颇快,伙计都几好招呼的。