2024-05-30 1746 浏览
曾经在北角搭车见过呢间「那个」,由于个名有点儿那个,所以湾仔见到就认到。觉得开得分店应该都唔错,见佢话试业就试下啦。结果我系错既,有分店都可以系唔好食。首先系价钱,唔平架,$70-$80 一个面仲要无野饮跟餐。今次食左花枝面同埋嘉义鸡肉拌面。花枝面都有5粒花枝,但系其实只系平时既普通花枝,无特别,个汤既古古怪怪,只能够讲唔岩我口味,可能系台南味啦,我未去过台南我唔识。至于呢个嘉义鸡肉拌面,我就有资格讲喇,因为我真系去过嘉义食过佢地既鸡肉饭。呢只鸡肉味最多只可以叫鸡肉拌面,叫嘉义鸡肉拌面就实在太过份,嘉义鸡肉都唔系呢个口感,无嘉义都可以有7分,但讲明系嘉义鸡肉只有0分。嘉义鸡肉绝对唔会系咁既!最后要俾差评既就系野饮,未饮过咁难饮既奶茶。整体来讲,员工态度唔错,价钱偏贵,食物好一般,野饮系难饮。不过就见佢仲系试业,比个中评佢啦,有好大进步空间。不过我本人就会永久blacklist佢,就当系口味唔岩。

最后要俾差评既就系野饮,未饮过咁难饮既奶茶。