2022-01-04
元朗除左金苹X既芒果蛋糕好出名之外,呢间多莉都有唔少人推介~之前揾过知道呢度平日大概下午五点左右开售,今日就黎碰碰运气,未够钟已经有条小人龙😅原本想试盐味焦糖同Oreo,可惜眼白白睇住前前面既男人买走左最后两件Oreo😢😢(不过就算佢唔买晒我谂前面个年轻妈妈带住三个小朋友黎买都轮唔到我😂)⭐盐味焦糖 (评分: 3.5/5) 💰1️⃣5️⃣呢个味道都算系呢间店嘅招牌,出面比较少见,焦糖味几突出,同盐味平衡得唔错,唔会太甜👍但中间既焦糖脆脆唔脆既😅蛋糕体松软,忌廉唔会太多所以唔会好腻,对我黎讲岩岩好,都值得试下既~⭐黑森林 (评分: 2.5/5) 💰1️⃣5️⃣蛋糕体同样松软,但系朱古力味唔够浓郁,个人认为太多忌廉,比较一般同普通~整体黎讲如果咁上下时间经过而又唔太多人排队既话,一试无仿既😅
⭐盐味焦糖 (评分: 3.5/5) 💰1️⃣5️⃣
但中间既焦糖脆脆唔脆既😅