2023-10-12
MegaBox有一间装修几雅致的餐厅,一直都好想试下,上星期开学放早终于有机会试下佢哋嘅豪华行政套餐。我好钟意佢嘅餐厅装修,因为色系上好和谐,令人有一种好舒服减压嘅感觉,座位亦都好宽敞,坐得好舒服。Daily soup是日餐汤蘑菇汤都几香浓Starter自选一款前菜脆炸芝士球伴无花果汁 呢个系咁多前菜中最好食嘅,不过唔够热,但味道OK。巴约纳烟火腿肉 呢个好难好难食,因为系不用煮的😂轻煎腌制剑鱼 唔知点解所有前菜都系冻,鱼系冻嘅话真系有啲难入口😵鸭肝慕丝 呢个唔系特别好食🥹总括而言,前菜真系麻麻地,主菜同环境就唔错。Main Course炭烤慢煮西班芽猪鞍扒自四季烤蔬菜伴黑醋无花果呢个猪鞍扒煎得好和,肉质好嫩,都够入味。
炭烧持级肉眼牛扒伴牛肉汁 (+$80)开头说明了七成,但竟然只得5成,最后需要餐厅翻煎,有少少扣分。牛扒算好大块,都抵食。Daily Dessert是日甜品 蛋糕略嫌太多cream唔够吸引$268/person价钱其实唔算贵,不过 前菜真系好细碟同埋冻,希望餐厅可以改善一下。另外,因为只有两个至三个侍应嘅关系,其实效率好慢,服务态度和质素亦唔系太好。以咁嘅环境同食物其
Daily soup是日餐汤
蘑菇汤都几香浓
Starter
自选一款前菜
脆炸芝士球伴无花果汁
呢个系咁多前菜中最好食嘅,不过唔够热,但味道OK。
巴约纳烟火腿肉
呢个好难好难食,因为系不用煮的😂
轻煎腌制剑鱼
唔知点解所有前菜都系冻,鱼系冻嘅话真系有啲难入口😵
鸭肝慕丝
呢个唔系特别好食🥹
总括而言,前菜真系麻麻地,主菜同环境就唔错。
Main Course
炭烤慢煮西班芽猪鞍扒自四季烤蔬菜伴黑醋无花果
呢个猪鞍扒煎得好和,肉质好嫩,都够入味。
炭烧持级肉眼牛扒伴牛肉汁 (+$80)
Daily Dessert是日甜品
蛋糕略嫌太多cream唔够吸引
$268/person价钱其实唔算贵,不过 前菜真系好细碟同埋冻,希望餐厅可以改善一下。另外,因为只有两个至三个侍应嘅关系,其实效率好慢,服务态度和质素亦唔系太好。以咁嘅环境同食物其实可以做得好啲🫶🏻