2020-11-23 6662 浏览
山下.〔 Sanka Course 〕 $1600 .Course 有黑松露蒸蛋/刺身_吞拿鱼_牛肉_池鱼/Kinki /鱼汤蚬/厚切牛舌/面豉汤/蒜蓉烧饭/甜点. -Kinki皮煎得好香口鱼肉很嫩好出色-鱼汤蚬加入洋葱调出蚬既鲜味-厚切牛舌好软滑酱汁也很夹-呢个course反而比special既好味黑松露蒸蛋/刺身_吞拿鱼_牛肉_池鱼/面豉汤/蒜蓉烧饭/甜点。都同special一样所以写左系special到〔 Sanka Special Course 〕 $1750Course 有黑松露蒸蛋/刺身_吞拿鱼_牛肉_池鱼/加拿大龙虾 /清森黑鲍鱼/金木鲷/厚切牛舌/面豉汤/蒜蓉烧饭/甜点. -黑松露蒸蛋非常出色蛋好滑黑松露同蛋配合得好好-前菜的刺身很新鲜-龙虾一定要配上酱汁会比较有味道-鲍鱼煮得好林好易入口但汁有点酸-金木鲷的皮煎得好脆加上汤汁中和了鱼嘅涩味-黑毛和牛油脂分布很好配蒜片非常夹-饭冇咩特别烧得唔够焦-面豉汤好咸-甜品选了雪芳蛋糕配焦糖雪糕, 雪糕超赞.(好味指数: 8/10)服务(6/10)这个价位的餐店可以有更好的服务,开始明明说要tap water但佢就系要问bottl
山下.

〔 Sanka Course 〕 $1600 .
-Kinki皮煎得好香口鱼肉很嫩好出色

-金木鲷的皮煎得好脆加上汤汁中和了鱼嘅涩味
-黑毛和牛油脂分布很好配蒜片非常夹
-饭冇咩特别烧得唔够焦
-面豉汤好咸
-甜品选了雪芳蛋糕配焦糖雪糕, 雪糕超赞.

(好味指数: 8/10)

服务(6/10)
这个价位的餐店可以有更好的服务,开始明明说要tap water但佢就系要问bottle or sparking, 之后佢俾bottle water, 支水有冇倒完都冇讲,好怀疑系未倒唒,照平时有饮开应该可以每人再倒多次,不停倒tap water,虽然支水唔系贵但禁既价钱既服务真心唔得,佢哋俾我既感觉系好想我哋快啲食完走同一点热情招待都冇,礼貌系有既同会介绍唒所有食物。

总结如果真系大厨系日本人,想间店行日本风,店员质素改下。真系好失望
2020-10-31
庆祝纪念