2018-05-31 1400 浏览
玥屋早已从不同的途径中听过「玥屋」E间日本寿司餐厅,又平靓正!!!!值得去试一试。而E间餐厅,如果你无book位,都会几难食到。因为入面位置不大,只能容纳8-10个人。所以,我系星期一bk到星期三晚上,真系好幸运。果日我7点3去到,已经见到入面系满座。而外面亦有几个人系到等紧(应该系已经bk左位的)。够钟就准时入去了。坐位方面,唔系好舒服,但又唔叫迫,一般般啦。讲反佢重点的刺身同寿司先。佢果到全部一件一件咁叫的。我地叫左不同三文鱼寿司、北寄贝寿司、带子寿司、剑鱼楠寿司、海胆寿司、炙烧三文鱼寿司、甜虾寿司、辣三文鱼寿司、象拔蚌寿司、炸虾卷及烧尤鱼。三文鱼寿司﹕表面好靓,但唔算好肥美同唔算厚切同大件,一般。北寄贝寿司﹕新鲜,但味道一般。带子寿司﹕好好食,几新鲜同肥美,正!!!!剑鱼楠寿司﹕几特别,不过我冇咩成日食,所以比较唔到海胆寿司﹕E件寿司份量几足,海胆几够,同埋都新鲜的。炙烧三文鱼寿司﹕个人觉得烧得唔够,冇果种入口即溶的感觉。甜虾寿司﹕个摆位系几吸引,放反个虾头系到,拼得几靓。而味道方面不过不失,没大惊喜。辣三文鱼寿司﹕E个系我当天最爱之一!!!!个辣味系明太子辣汁,劲配三文鱼!!!
玥屋
因为入面位置不大,只能容纳8-10个人。
所以,我系星期一bk到星期三晚上,真系好幸运。

果日我7点3去到,已经见到入面系满座。
而外面亦有几个人系到等紧(应该系已经bk左位的)。
够钟就准时入去了。
坐位方面,唔系好舒服,但又唔叫迫,一般般啦。

讲反佢重点的刺身寿司先。
佢果到全部一件一件咁叫的。
三文鱼寿司﹕表面好靓,但唔算好肥美同唔算厚切同大件,一般。
北寄贝寿司﹕新鲜,但味道一般。
带子寿司﹕好好食,几新鲜同肥美,正!!!!
剑鱼楠寿司﹕几特别,不过我冇咩成日食,所以比较唔到
海胆寿司﹕E件寿司份量几足,海胆几够,同埋都新鲜的。
炙烧三文鱼寿司﹕个人觉得烧得唔够,冇果种入口即溶的感觉。
辣三文鱼寿司﹕E个系我当天最爱之一!!!!个辣味系明太子辣汁,劲配三文鱼!!!正!!!!
象拔蚌寿司﹕几特别,不过我冇咩成日食,所以比较唔到
炸虾卷﹕E个系新鲜炸,但系味道同元气差不多。
烧尤鱼﹕E个同酒楼果D有D似,没很大分别,不过有沙律酱。

整体而言,食物质素一般,没到很好食同好平的感觉。
我地2个人共食270元,但系单据都冇张,唔知有冇计错。
性质比一般,有D名过其实。
  • 辣三文鱼寿司