2023-04-23 264 浏览
光顾时间:周末14:301) 洋葱薯仔牛肉饺 拼 南瓜忌廉鸡肉饺啰(配蕃茄薯仔汤) 2) 西洋菜猪肉饺 拼 韭菜猪肉饺 (配蕃茄薯仔汤) 饺子皮太薄,碗内五只洋葱薯仔牛饺有四只系穿左 🫥 平时见到一只半只穿系可接受,但同款五只入面有四只都烂晒皮系咩玩法?(唔通呢款馅易出事?) 饺子最基本既要求都做唔到,我有一刻真系想叫佢换过碗俾我 (厨房煮𠮶阵,夹上黎唔会睇唔到,但佢选择左照样上菜)🙂(图中照片系未食,已经好轻力夹,有四只都系咁🫣)洛神花茶几好饮,我很喜欢👍🏻豆浆系外来货,香港制造(忘记牌子名)所有饺既味道都正常发挥,馅有馅既味。菜肉饺就偏向菜多肉少,多馅而皮薄。蕃茄薯仔汤底都好有味,鲜甜。平时帮衬啲饺子店,通常嚟到都系热辣辣(要吹冻佢𠮶种热),是次光顾甜记,两碗饺子嚟到嘅时候,温度只系正常暖( 唔洗摊冻,入口系暖)。估计饺子系预先渌熟,有order再翻渌。因为佢啲饺子皮已经唔爽,有少少粉粉地pat pat地(梅左)既感觉。(再加上穿皮事件,都几肯定啲饺子处理得唔系几好)总括黎讲,今次体验系失望既,甜记饺子咁出名,我会期望自然高啲。只能说,佢唔系我杯茶😅
光顾时间:周末14:30

1) 洋葱薯仔牛肉饺 拼 南瓜忌廉鸡肉饺啰(配蕃茄薯仔汤)

2) 西洋菜猪肉饺 拼 韭菜猪肉饺 (配蕃茄薯仔汤)

饺子皮太薄,碗内五只洋葱薯仔牛饺有四只系穿左 🫥

(图中照片系未食,已经好轻力夹,有四只都系咁🫣)

洛神花茶几好饮,我很喜欢👍🏻

豆浆系外来货,香港制造(忘记牌子名)

所有饺既味道都正常发挥,馅有馅既味。

菜肉饺就偏向菜多肉少,多馅而皮薄。

蕃茄薯仔汤底都好有味,鲜甜。

只能说,佢唔系我杯茶😅

• 洛神花茶