2018-03-13
因为BOOK了位, 11点半到唔洗等就可以入坐了, 埸内已经八成FULL了.用现金付了钱后,便可以开始开餐喇, 餐厅设计是L形, 食物都集中在中间位, 有一边长形比较迫, 拎野食个时要小心, 费事撞到老婆婆.食客有老中青幼, 估唔到咁多人钟意食素!款式都算多, 有中式汤, 甜品, 饭, 姜茶, 柠檬水, 炒面, 炒介兰, 炒杂菜(翠肉瓜,红萝卜,木耳, 杂姑,甜豆....), 炸物有春卷, 炸南瓜片,炸蕃薯粒, 炸云吞皮, 沙律吧款式多, 红菜头, 栗米粒, 沙律酱拌薯仔, 年藕片, 秋葵, KALE 菜, 洋西生菜, 等等. 甜品有萝卜糕, 芋头糕, 仲有一只甜甜地啡色嘅唔知系乜糕, 有两款蛋糕, 试咗一小旧, 口感一般. 因为冇乜素肉, 所有食材都系平时系街市买到的, 食物质素一般, 对我黎讲咸咗啲同油咗啲, 食物冇标示名称, 令人唔知系乜野黎, 我同朋友都系靠估,
题外话/补充资料:
店员闩汤煲时太粗鲁, 好大声,好滋扰食客, 坐咗一个钟, 起码被滋扰十次以上.