2024-03-16
为朋友预祝生日,我为好姊妹寻找了既可以一面欣赏维港景色,又可以同时享用新鲜美味既高质铁板烧🥰非The one 19楼《铁板烧海贺》莫属啦!!我哋拣选咗 共8道菜的《海贺二人套餐》$2480 🍀无花果蟹肉沙律有大量新鲜蟹肉,再配上清甜既无花果,爽甜新鲜蔬菜、酸酸哋既沙律醋😋 醒胃既开胃前菜🍀三文鱼籽伴海云醋呢个都系相当开胃嘅前菜,清凉感十足味道酸甜既海云(海藻)好爽滑,配埋三文鱼籽微微咸鲜味,相当美味喔😋🍀矶煮鲍鱼卖相好精致🥰用鲜甜无渣白萝卜衬托新鲜鲍鱼鲍鱼炆煮到软腍中带点弹牙👍🏻恰到好处,而且好鲜味,好喜欢用鲍鱼肝酱陪衬,劲浓郁鲍鱼味道超级正呀❤️🍀鹅肝师傅将鹅肝烧到表面有金黄微焦,内里入口即溶粉嫩油脂香🤤配以黑蒜汁,将鹅肝放上细细既脆多士再加上蜜柑、苹果同吃,消除油腻感之余又丰富口感🍀大虾虾头有好多膏味道甘甜😋大大只虾肉爽弹,将虾肉放多士上,再配埋味道香浓嘅虾膏酱同吃真系好滋味🥰🍀A4宫崎牛5成熟既宫崎牛,口感顺滑软绵绵,有牛脂香入口溶化😍配牛既炸大蒜片都好好食,脆卜卜甜甜哋,配有我最喜欢既黑松露酱,so good🍀爱媛县产鸡肉爱媛县既鸡果然系好嫩滑㖞🥰鸡皮微焦香,鸡肉保持到肉汁,沾松
我哋拣选咗
共8道菜的《海贺二人套餐》$2480
🍀无花果蟹肉沙律
有大量新鲜蟹肉,再配上清甜既无花果,爽甜新鲜蔬菜、酸酸哋既沙律醋😋 醒胃既开胃前菜 🍀三文鱼籽伴海云醋
呢个都系相当开胃嘅前菜,清凉感十足味道酸甜既海云(海藻)好爽滑,配埋三文鱼籽微微咸鲜味,相当美味喔😋 🍀矶煮鲍鱼
卖相好精致🥰用鲜甜无渣白萝卜衬托新鲜鲍鱼
鲍鱼炆煮到软腍中带点弹牙👍🏻恰到好处,而且好鲜味,好喜欢用鲍鱼肝酱陪衬,劲浓郁鲍鱼味道超级正呀❤️ 🍀鹅肝
师傅将鹅肝烧到表面有金黄微焦,内里入口即溶粉嫩油脂香🤤配以黑蒜汁,将鹅肝放上细细既脆多士再加上蜜柑、苹果同吃,消除油腻感之余又丰富口感 🍀大虾
虾头有好多膏味道甘甜😋大大只虾肉爽弹,将虾肉放多士上,再配埋味道香浓嘅虾膏酱同吃真系好滋味🥰 🍀A4宫崎牛
5成熟既宫崎牛,口感顺滑软绵绵,有牛脂香入口溶化😍配牛既炸大蒜片都好好食,脆卜卜甜甜哋,配有我最喜欢既黑松露酱,so good 🍀爱媛县产鸡肉
爱媛县既鸡果然系好嫩滑㖞🥰鸡皮微焦香,鸡肉保持到肉汁,沾松露酱同吃,好好食吖😋
🍀黑松露和牛炒饭
师傅炒得饭粒粒分明🤤黑松露与和牛结合,香喷喷,每一啖都滋味无穷吖❤️
🍀樱花虾炒饭
颜色橙橙红红咁好靓吖😍樱花虾份量又多又大只,食落阵阵虾鲜香气!!
两款炒饭都咁好食,真系各有特色
🍀渍物/ 味噌汤 🍀 甜品
我同朋友每人拣咗一款分甘同味
《红豆汤》我好喜欢🥰唔算太甜,而且有粒粒南瓜肉
《抹茶芝士蛋糕》
芝士味香浓,质感顺滑,蛋糕面上既绿茶忌廉有好香嘅绿茶味道👍🏻