2021-02-03 463 浏览
三点半在湾仔想食少少嘢叹杯咖啡☕️,但又唔想去茶餐厅,可以去富通大厦地面的Pret a manger。近海旁那边多数系写字楼客,过咗午饭时间人流不多,几cozy。带个friend去饮咖啡兼食龙虾仔🦞,以为我讲笑???就系呢一份小龙虾三文治 ($27)整件三文治盖满小龙虾,上面放火箭菜。龙虾仔完全唔腥,肉质好,配火箭菜清新可口。面包系谷麦包, 非常健康!记得旧公司开lunch meeting 食三文治,一定有呢个牛油果鸡三文治,因为系某个西人高层至爱。鸡肉牛油果三文治 $22碎鸡肉用牛油果蓉同蛋黄酱包住,食落口感好滑溜,有少许香草提升味道。呢个三文治嘅菜比较多,平衡高卡嘅蛋黄酱!咖啡拣咗Americano $27 ,都几大杯,一杯二人分。店中所有咖啡、茶、奶类同奶类替代品都系有机的。二人share 每人$38,环境宁静又有小龙虾食

带个friend去饮咖啡兼食龙虾仔🦞,以为我讲笑???

就系呢一份小龙虾三文治 ($27)

鸡肉牛油果三文治 $22

牛油果鸡沙律三文治

店中所有咖啡、茶、奶类同奶类替代品都系有机的。

二人share 每人$38,环境宁静又有小龙虾食

2021-02-03