餐厅: Simp.lane
资讯:

2023-11-10 331 浏览
📍观塘 Simp.lane听就成日听生酮饮食,亦都知道香港有部份餐厅有提供餐单,但系今日真系第一次试糖食。今日嚟到呢间餐厅主打健康少甜,有好多款生酮餐单可以选择例如翠玉瓜面同椰菜花饭等等。入边店主养咗几只小猫咪,好活泼,成餐饭望住佢地所以食得好开心。仲要有唔同嘅boardgame可以选择,同朋友上嚟小娴倾一倾偈都非常之合适。🤍🐱٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 盐酥鸡粒便当佢嘅盐酥鸡唔会好厚粉,而且都好脆,再加上佢入面都有椰菜同粟米,再加埋肉燥做配菜,所以口感都好丰富。• 黄姜鸡扒翠玉瓜面条今次真系第一次食翠玉瓜面,本身都担心会唔会翠玉瓜味好重,但系因为加咗黄姜粉,所以感觉好不错。😎• 绿茶刨冰估唔到主打生酮餐单嘅舖头,佢嘅刨冰都非常之出色。除咗绿茶刨冰之外,佢都有红豆、麻糬、同珍珠做配菜,仲要下面刨冰中间加咗啲饼碎,令到成个口感非常有层次同好丰富。• 朱古力特饮朱古力特饮味道好浓郁,唔会系求求其冲水就搞掂嘅饮品。• 抹茶鲜奶抹茶鲜奶有好浓郁嘅鲜奶味,再加上抹茶嘅点缀,又唔会过甜,非常之好饮。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍观塘 Simp.lane

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

• 盐酥鸡粒便当

• 黄姜鸡扒翠玉瓜面条

• 绿茶刨冰

• 朱古力特饮
朱古力特饮味道好浓郁,唔会系求求其冲水就搞掂嘅饮品。

• 抹茶鲜奶

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و