上星期尾开始连续落左几日雨🌧虽然依𝟐日冇落,但都系少少天阴阴🌥但系唔怕,俾我揾到𝟏间系屯门区🛤静静地🤫又有大自然感觉既🏞日系🇯🇵简约风 • 植物🌳布置既亲民价𝐂𝐚𝐟𝐞☕️~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪蕃茄浓汤虾仁通粉($48)依个系全日套餐🌞黎,几点去都食到🙆🏻‍♀️蕃茄浓汤系坚有茄蓉🍅虾仁🦐𝐒𝐢𝐳𝐞都唔系虾𝐛👶🏻慢煮盐曲鸡胸🐔 : 慢煮方法,所以一𝐝都唔会干柴💦沙律菜🥗 : 用左黎垫住鸡胸,面头再加左藜麦,营养爆棚💃🏻日本温泉蛋🥚 : 加左酱油🤎,但份量控制得好好,唔会过咸😙窝夫🧇 : 通常早餐配面包 / 多士🍳,但依到配自家制❣️既窝夫🧇,唔洗咁闷,外层脆脆💫地有牛油香🧈.▪明太子忌廉通粉 ($68)表面加紫菜丝 • 鲣鱼花装饰✨粒粒通粉都挂满晒明太子忌廉🧡忌廉份量🤍控制得好好,食晒🥄都唔觉得滞 / 腻😌最好系食到底只碟都唔会油淋淋💯.赞赞位💕 𝐂𝐚𝐟𝐞☕️用既通粉,系冇纹个种,煮开野既你👩🏻‍🍳都知冇纹既通粉系好易煮过龙, 煲耐少少🤏🏻都会淋𝐁𝐚𝐭𝐁𝐚𝐭😩但以上𝟐款用左唔同方式煮🔥都冇𝐎𝐯𝐞𝐫𝐜𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝😎👍🏻都仲𝐊𝐞𝐞𝐩左少少弹牙既口感
上星期尾开始连续落左几日雨🌧
虽然依𝟐日冇落,但都系少少天阴阴🌥
但系唔怕,俾我揾到𝟏间系屯门区🛤
静静地🤫又有大自然感觉既🏞
日系🇯🇵简约风 • 植物🌳布置既亲民价𝐂𝐚𝐟𝐞☕️
▪蕃茄浓汤虾仁通粉($48)
依个系全日套餐🌞黎,几点去都食到🙆🏻‍♀️
蕃茄浓汤虾仁通粉

蕃茄浓汤系坚有茄蓉🍅
虾仁🦐𝐒𝐢𝐳𝐞都唔系虾𝐛👶🏻
蕃茄浓汤虾仁通粉

慢煮盐曲鸡胸🐔 : 慢煮方法,所以一𝐝都唔会干柴💦
沙律菜🥗 : 用左黎垫住鸡胸,面头再加左藜麦,营养爆棚💃🏻
慢煮盐曲鸡胸🐔

日本温泉蛋🥚 : 加左酱油🤎,但份量控制得好好,唔会过咸😙
▪明太子忌廉通粉 ($68)
表面加紫菜丝 • 鲣鱼花装饰✨
粒粒通粉都挂满晒明太子忌廉🧡
忌廉份量🤍控制得好好,
食晒🥄都唔觉得滞 / 腻😌
最好系食到底只碟都唔会油淋淋💯
明太子忌廉通粉

赞赞位💕 𝐂𝐚𝐟𝐞☕️用既通粉,系冇纹个种,
煮开野既你👩🏻‍🍳都知冇纹既通粉系好易煮过龙,
煲耐少少🤏🏻都会淋𝐁𝐚𝐭𝐁𝐚𝐭😩
但以上𝟐款用左唔同方式煮🔥
都冇𝐎𝐯𝐞𝐫𝐜𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝😎👍🏻
都仲𝐊𝐞𝐞𝐩左少少弹牙既口感🤓
▪ 和风窝夫 ($78)
𝐂𝐚𝐟𝐞自家制❣️珍珠糖窝夫🧇 有𝟒件,
洒左抹茶粉🍵,表面仲有𝐝未溶既珍珠糖🤍
所以食落有少少🤏🏻脆脆既糖粒✨
窝夫🧇外层脆脆,食到牛油香🧈
和风窝夫

而配料又有𝟒款,
每件配搭𝟏款口味又得,𝟒种配料加晒同𝟏件又得😝
🔸日本红豆♥️ : 够淋,仲加左彩糖粒🌈
🔸日本黑糖酱🤎 : 黑糖酱唔会🙅🏻‍♀️水𝐧𝐞𝐥𝐧𝐞𝐥,唔系🙅🏻‍♀️死甜
和风窝夫

🔸忌廉🤍 : 打得够轻身,够滑🧏🏻‍♀️
🔸雪糕🍨 : 唔系𝟏细球,成大杯嫁🤭抹茶🍵 • 奶味都劲香🤤
💁🏻‍♀️珍珠糖小知识💡
精致度较低既糖,比一般白砂糖健康💪🏻
▪ Drinks ▪
▫️HOT🔥 • Latte 拿铁 ($38)
拉花𝐃𝐞𝐭𝐚𝐢𝐥位好清晰☕️
天鹅唔系单翼,系双翼👐🏻
HOT🔥 • Latte 拿铁

▫️HOT🔥 • Cocoa Latte 100%纯可可拿铁 ($39)
系大叫既时候啦😍
朱古力都有拉花🍫,仲要系咁可爱既图案🤩
饮落唔会过甜。
岩晒唔想饮啡,但又想打卡📸 / 小朋友👧🏻🧒🏻
小朋友一定劲开心🥳
HOT🔥 • Cocoa Latte 100%纯可可拿铁

▫️杂莓水果酵素梳打 ($29)
(𝟏𝟎𝟎%纯天然无添加𝐂𝐚𝐟𝐞自家制❣️)
杂莓🍓🫐带少少酸,唔会过甜。
配左𝐒𝐨𝐝𝐚,饮落够晒𝐆𝐮𝐫💨
依排疫情😷爆到咁严重😮‍💨
酵素够🍹健康, 可以增加抵抗力💪🏻
杂莓水果酵素梳打

唔饮梳打🥤既, 💁🏻‍♀️可配红茶🫖
另外,仲有💁🏻‍♀️ 柠檬🍋 • 西柚 • 菠萝🍍 • 奇异果🥝 • 日本梅
🔺店主用心💖布置,因为钟意种植🌴,所以用黎布置𝐂𝐚𝐟𝐞既植物🌳都唔系𝐇𝐞𝐚拣,有台湾🇹🇼鹿角蕨 & 多肉植物。

🔺𝐂𝐚𝐟𝐞内近门口位仲有个书架📔,中文 • 英文 • 日文 • 烹饪 • 小朋友图书……都有。
🔺𝐂𝐚𝐟𝐞优惠💕
👉🏻 早起的鸟儿🐦有虫🐛吃,💁🏻‍♀️星期一至五 𝟎𝟖:𝟑𝟎 - 𝟏𝟐:𝟎𝟎,加配所有饮品半价🈹 (*公众假期除外)
👉🏻 外卖有𝟗折🥡