2019-03-25
今日生日所以同屋企人諗住揾啲好野食慶祝下,見到呢間餐廳有6折好似幾抵食,於是book左枱。自助餐唔少得海鮮,不過呢個自助餐嘅海鮮款式煮法特別多,亦好新鮮。海鮮吧有蝦,螺,長腳蟹,麵包蝦,龍蝦等,其中長腳蟹意外地好好食,好鮮甜又唔多水,值得一讚。龍蝦嘅款式亦多,除左海鮮吧龍蝦腳,仲有龍蝦花膠湯,龍蝦加其他海鮮鍋,燒原隻龍蝦。好多選擇,龍蝦味道一般,食兩三隻好似值回票價。個人最欣賞係個鵝肝,下面有蝦餅同兩塊饅頭。鵝肝食落去雖然油但係好香好好食,如果饅頭轉餅乾會更好。最後甜品有movpick 雪糕同dreyers 雪條,抹茶味幾濃,個人覺得比haagendaz 更高質,做飯後甜品唔錯。今餐自助餐幾高質,4個人食左1720,圍埋400幾一個人,宜家自助餐普遍嘅價錢而言,以咁嘅食物質素真心唔算貴。略嫌食物refill得有啲慢,啲海鮮好似得幾件食淨咁。不過想食好食嘅自助餐,都會推介下呢間。