2021-09-03 92 浏览
星期四晚正常都多人出街食饭,因为迟book位,好多间都full咗。但系上到去麻神见到好多吉台,骤眼望好似只得4、5台,都觉得有d唔妥。不过算啦,太钟意麻辣火锅,又好耐冇食,当试吓新嘢啦。叫咗个麻辣+花胶鸡鸳鸯锅,但系麻辣唔辣、亦都唔麻,净系觉得咸,同少少辣,完全唔觉得同麻辣有任何关系 😑。。。花胶鸡就几好味。汤底都系偏咸,煲耐咗就更咸。我哋叫咗几种牛肉、菇啊、菜啊、饺子、台湾老油条,嘢食就 ok 啦正正常常,份量偏少。而老油条我觉得佢炸得太over太油,同埋食落太硬,反而放落汤的就好快散。Service 亦都麻麻,明明铺入面都冇乜客好静,侍应系完全唔忙嘅,但系食食吓就开始一个人都见唔到,有几次想揾侍应时,要大声d 叫人先有侍应行出来,真系好奇怪。食完就明白点解有咁多优惠,个汤底可以买Openrice 优惠卷,like 佢社交平台 就送 500ml sake。𠮶度真系冇乜人,好唔热闹,感觉实在太静喇,都有d 惊,唔会再去。