中环SoHo区一向好多酒吧选择,但喺今日心血来潮想食串烧,又经调喱间日式串烧店,同friend试一试。到店夏天太口渴了,推介咗只「油」手工啤酒,原来喺本地嘅七味手工啤系列,准备上市中,暂时出到「油」系列,比上口有阵葱油姜蓉啲后劲,配肉类串烧,我试了鸡颈肉真喺画龙点睛。额外配上鸡皮、鸡尾、兰王蛋黄免治鸡肉棒,全鸡宴,不同部位真喺不同享受,鸡皮真喺超脆口,刚刚烧出来仲见到啲油花,不得了。蔬菜类拣咗烧蒜芯同埋翠玉瓜,不得不说翠玉瓜真系终极大佬,未食过咁有水份嘅翠玉瓜,暂时食过最好食嘅,听闻系有啲特别嘅处理地方先至可以做到咁Juicy,大家嚟到一定一定一定要试。因为个friend都钟意食鳝,所以就试咗一串白鳝,味道调得好好,肉质好鲜嫩弹牙爽口,今次叫咗只酒精度数高少少嘅啤酒,一开始谂11度会唔会好难入口,但喺一试哗,真喺完全颠覆咗高浓度啤酒嘅味道。最后就加左个牛柳粒同牛舌同埋五花或猪颈肉送埋杯啤酒,食材新鲜所有肉都好鲜嫩。再试埋个烟三文鱼配温泉蛋烧饭团,超超超好味,温泉蛋配上烟三文鱼,同脆口嘅烧饭团混合一齐,每一啖都好满足。喱种有feel又啱吹水嘅地方真喺越来越少,得闲过嚟叹下高质串烧,加少少

喱种有feel又啱吹水嘅地方真喺越来越少,得闲过嚟叹下高质串烧,加少少酒精等自己轻松一下。

• 鸡皮
  • 兰王蛋黄免治鸡肉棒