2023-08-27 139 浏览
夜晚放工想揾间西餐厅同朋友坐吓倾吓偈,于是就拣咗旺角区呢间餐厅。餐厅虽然细细间,但系感觉好舒服,店员态度都好好。我哋拣咗窗边位,望出去一啲都唔焗促,唔似喺油尖旺闹市区。餐厅有set Menu ,或者可以散叫都得,我地两个人叫左两个餐,然后加钱转咗两杯沙冰。由于惊太肥,所以嗌咗士多啤梨同埋迷迭香芒果菠萝,谂住有啲生果可以中和下😂迷迭香芒果菠萝个杯好得意,上台之后店员会帮你烧下条迷迭香,等个烟熏味更加出色。整体饮落去唔会俾个迷迭香掩盖左芒果菠萝味,而且都食到有果肉。今晚嘅餐汤系罗宋汤,个汤有几种蔬菜,而且唔会太酸,几开胃。个牛油蒜蓉包好出色,食到好香牛油味,作为前菜啱啱好。朋友叫咗个沙律,啲沙律菜都系新鲜嘅,个汁都系酸酸地。我哋嗌咗个火魔蚬,好似好吸引用嚟打卡一流。店员都会提醒大家可以拍片,个火都比想像中大😂 蚬大概有15只左右,好香嘅蒜蓉同黑椒味,而且仲好细心咁会比多只碗你装食完既壳。个香煎盲𫚧有配薯蓉,整体上份量一个人食啱啱好,个鱼煎得好好,平时我唔够胆食鱼皮,但系佢好香脆哋唔觉意都食埋😂另外个忌廉汁蟹肉意大利饭,份量比想像中大,一个人应该食唔晒。个饭上碟嘅时候系粉红色,好有少女心。个

另外个忌廉汁蟹肉意大利饭,份量比想像中大,一个人应该食唔晒。个饭上碟嘅时候系粉红色,好有少女心。个忌廉汁唔会太咸,意大利饭都煮得啱啱好,唔会太硬,好快就俾我哋两个人清晒啦!

上楼嘅西餐嚟讲,佢啲嘢比起party cafe好食好多,值得再次支持。
  • 火魔蚬
  • 蟹籽忌廉汁蟹肉烩意大利饭