2022-11-12 842 浏览
旺角人气食店,晚餐等位大概廿分钟,餐厅内座位都几迫,入座会送上一盘彩色虾片,脆口,未落单已经食唔停。① 十三飞 $76安格斯牛肩胛,牛肋条,溏心蛋② 十三么 $72手撕鸡,鸡叉烧,溏心蛋呢两个汤面原本系跟粉丝拼米粉,但见翠玉瓜面好特别,于是就加$18试下。点知原来系将个翠玉瓜刨成面条状,虽然系比较健康,但感觉唔值呢个价,而且无左翠玉瓜的爽脆口感。.配料方面,卖相唔错,溏心蛋系加分既,可惜两款牛肉都唔够腍身;手丝鸡好香黑椒味但食落有啲鞋,好彩鸡叉烧有惊喜,炙烧过,几滑几好食。至于汤底,牛汤比较香浓;鸡汤看似清淡,但饮落有胡椒味,都几清香。③ 椒盐鱿鱼须 $40叫左款最佳配角,望落唔多炸粉,食落唔够香口但都算好味。.整体感觉还好,菜单设计有gimmick,但系食物质素一般,唔系好值呢个标价,而且仲要收加一,性价比只是一般。
虾片
十三飞

① 十三飞 $76
安格斯牛肩胛,牛肋条,溏心蛋
十三么

② 十三么 $72
手撕鸡,鸡叉烧,溏心蛋

椒盐鱿鱼须

③ 椒盐鱿鱼须 $40
叫左款最佳配角,望落唔多炸粉,食落唔够香口但都算好味。
虾片
十三么