2019-04-28 350 浏览
今日假期专登去佐敦,好想食返之前食嘅𠮶间多国菜,好挂住佢𠮶个咖喱薄饼,同埋餐厅有个落地玻璃门对住条街咁样食嘢好写意,于是就一支公走咗去食。叫左呢一个咖喱鸡配薄饼$62仲有一杯冻奶茶,仲要唔收+1服务费同埋冻饮唔使加钱。冻奶茶比港式奶茶淡少少,但系比细食奶茶浓啲,茶味都够。到餐馆有一个餐汤,今日系蘑菇汤,虽然比较淡少套餐款有一个餐汤,今日系蘑菇汤,虽然比较稀少少,但系蘑菇味都好浓郁。到主菜出场,有一碗咖喱鸡,系深橙色,再加4块薄饼,仲有一块好薄嘅碎片。呢度嘅咖喱鸡唔会好流,咖喱味好香,亦都够辣。而薄饼方面唔会好油腻,因为有啲餐厅嘅薄饼系加咗好多油,但系呢一间嘅薄饼就冇,同埋佢嘅薄饼有一种面粉嘅甜味,所以食多多唔会觉得饱,呢个系我钟意食佢嘅餐厅嘅原因。

今日假期专登去佐敦,好想食返之前食嘅𠮶间多国菜,好挂住佢𠮶个咖喱薄饼[囧],同埋餐厅有个落地玻璃门对住条街咁样食嘢好写意,于是就一支公走咗去食。

• 咖喱鸡配薄饼