2021-10-02
唔系朋友介绍我都唔知依度有间餐厅, 试完觉得有惊喜有质素, 值得推介下。餐厅CORNER位有个细既STAGE, 旁边系透日光既窗, 环境都几舒适。坐低冇耐店员就送上WELCOME DRINK, 系西瓜冰沙, 天时暑热上到黎真系加分。质感浓稠既蘑菇汤配上刚烘起既蒜蓉包, 仲有温泉蛋蟹籽沙律作为颈盘前菜, 好味又开胃。醉鸡翼煮得入味, 花錭味好香, 特别系个皮位, 又滑又好味。原只去骨春鸡配烟肉酸忌廉焗薯依个系今晚最惊喜既, 原只鸡去左骨已经好正唔洗轮骨, 啖啖厚肉仲要烤得恰到好处, 肉仲系好JUICY好滑, 连鸡胸位都保持到有肉汁, 而且皮位有焦香, 原只鸡要焗得咁好唔容易, 高质! 烟肉酸忌廉焗薯就一定稳阵, 酸忌廉酱整得CREAMY好味。黑松露野菌什菇意粉黑松露味道几出, 亦食到忌廉香, 入口几RICH, 加埋野菌更加香, 份量都几多, 抵食。叫左依度既特饮碟豆花蜜桃, 桃味好香唔会过甜, 朋友叫既抹茶LATTE亦好浓郁, 有水准呀。
原只去骨春鸡配烟肉酸忌廉焗薯
黑松露野菌什菇意粉