2021-04-22 116 浏览
估唔到东涌有间有用心制作,食物唔错嘅西餐厅🥂呢度嘅食物选择多,我哋都叫咗好多嘢食,全部水准都相当有惊喜。▶️Cold Seafood platter 呢个海鲜拼盘相当新鲜,生蚝新鲜够饱满鲜甜;海螺大大嚿,厚肉亦都好新鲜。青口细细粒但系都相当甜又新鲜👍🏻虾大只爽口🦐呢度嘅海鲜真系值得一赞,而且价钱性价比非常高!▶️Potato soup 🥔 呢度茄薯仔汤口感有薯仔蓉,落少少胡椒味道更突出。▶️Mushroom Salad 沙律菜新鲜,配埋沙律汁几开胃。▶️Bone marrow 牛骨髓亦都相当唔错。呢个唔系好多地方有。用香脆面包配嚟食仲可以点酸酸嘅沙律汁,相当夹!▶️Angus beef 🥩 medium 牛扒五成熟,煎得恰到好处。轻轻调味已经好食😋牛扒味够香。佢仲有其他配菜:焗薯加少少sour cream同烟肉碎,好食!仲有芦笋、西兰花🥦、茄子🍆▶️牛肝菌意大利饭呢个食完唔会好「济」,有芝士几香,调味唔会太咸,饭软硬极都啱啱好。▶️甜品最后拣咗呢两款Blueberry cheese cake 🫐🧀 🍰 唔算太甜,芝士未够香,面上仲有蓝莓味。Chocolate mousse cake 朱古力够浓郁,朱

▶️Cold Seafood platter

▶️Potato soup 🥔
呢度茄薯仔汤口感有薯仔蓉,落少少胡椒味道更突出。

▶️Mushroom Salad
沙律菜新鲜,配埋沙律汁几开胃。

▶️Bone marrow

▶️Angus beef 🥩 medium

▶️牛肝菌意大利饭

▶️甜品最后拣咗呢两款
Blueberry cheese cake 🫐🧀 🍰
唔算太甜,芝士未够香,面上仲有蓝莓味。
Chocolate mousse cake
朱古力够浓郁,朱古力慕丝加蛋糕口感幼滑。