2024-04-20
❣️Heysonuts❣️之前食过唔少西餐,唔算太多,令我有深刻印象,依家比我嘅印象好深刻,唔单只系佢既食物质素好高,款式仲有好多🤤🤤❇️黑啤自家制烟熏猪腩肉意大利饭🌟🌟🌟🌟Risotto我煮得恰到好处,饭系啱啱好熟,但系同时唔会太生或过淋,每粒饭都胀卜卜😆!呢个饭几特别,比我嘅感觉有少少似豆腐火腩饭,首先佢嘅颜色好似,仲要配埋猪腩肉🤣有啲似中式fusion risotto,但佢系好好食🤣🤣猪腩肉有些少嘅烟熏味,肉系少肥膏,但系佢肉质嘅口感好结实,容易咬开👍❇️羊肉酱炒猫耳朵意粉🐏🌟🌟🌟🌟🌟呢个意粉有少少似食紧印度嘅fusion菜,羊肉酱加咗香料炒香,冇羊臊味!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)赞佢用猫语所以粉,用呢只意粉可以挂到多啲羊肉酱!!每一啖都有好多羊肉🥰除咗羊肉之外,佢仲有蕃茄仔同芝士粒(应该系水牛芝士),配埋嚟食有另一重滋味😋!❇️黑蒜酱炸薯条🌟🌟🌟🌟🌟呢款薯条系我从来未喺出边食过!第一样要赞嘅系佢份量超多,两个人系完全食唔晒🤤佢嘅黑蒜味唔会过龙,为咗减轻黑蒜嘅浓烈感,入面加咗甜味,平衡返!最要赞嘅系佢每一条薯条都有拌匀,最底𠮶条薯条都一定系铺满酱汁!!😽😽🌸❇️提拉米苏日式梳乎里班戟🌟🌟🌟🌟🌟疏乎厘又系
❇️黑啤自家制烟熏猪腩肉意大利饭🌟🌟🌟🌟
❇️羊肉酱炒猫耳朵意粉🐏🌟🌟🌟🌟🌟
❇️黑蒜酱炸薯条🌟🌟🌟🌟🌟
❇️提拉米苏日式梳乎里班戟🌟🌟🌟🌟🌟
疏乎厘又系令我大开眼界😻!疏乎厘有蛋香味,厚身得来食落有口感,但同时亦有空气感!疏乎厘上边,原来仲有一层mascarpone cheese🫶!!
💓食完你就会feel到餐厅好有heart去做每一碟菜,全部有细致位😽🫶好值得再去多次!