叫左个二人套餐先嚟个烟三文鱼沙律跟系蒜蓉饱嚟呢度都系想食生蚝,咁就叫一打啦。原来生蚝餐牌嘅蚝由上而下排序,系由淡到浓,嚟到佢会提我地由淡口食先。总共叫左6款,法国Fine De Claire有海水铁锈味,法国Gillardeau非常厚肉creamy。澳洲Coffin Bay最惊喜,肉质淡黄,不厚,但味最浓最回味。一打生蚝送一支红/白酒,不过我地唔饮酒,转左两杯fruit punch。法式焗田螺比较干,薯蓉好食龙虾浓汤有龙虾味,有龙虾肉粒,味道不错,重点系非常够热,连碗都有温过,呢啲细节位好重要。威灵顿牛柳,叫左五成熟。佢会叫你影相先,跟住系你面前切。中间真系五成熟,但头尾就熟左啲。已经系我食过算好嘅,但未系我心目中嘅威灵顿牛柳。如果酥皮厚啲啲,再松脆啲就完美。两人食每人食到两件,唔算细旧。正宗意大利卡邦尼意粉,现煮㗎,最后仲要系旧烧熔嘅大芝士入而捞下先上碟。平时我对卡邦尼真系麻麻地,但食过呢间要改观。正宗嘅原来系咁好味。意粉做到al Dante,配上好干身好脆嘅烟肉,汁浓,最后仲要被烧熔嘅芝士包住,味道十分香浓。现煮香橙酒煮班戟雪糕,最后倒入橙酒果刻好精彩,有得食有得睇。卖相好都要好味
叫左个二人套餐
烟三文鱼沙律

先嚟个烟三文鱼沙律
蒜蓉包

跟系蒜蓉饱
生蚝

嚟呢度都系想食生蚝,咁就叫一打啦。
fruit punch

法式焗田螺

法式焗田螺比较干,薯蓉好食
龙虾浓汤

威灵顿牛柳

威灵顿牛柳,叫左五成熟。佢会叫你影相先,跟住系你面前切。

香橙酒煮班戟雪糕

卖相好都要好味,橙皮丝有微苦,橙汁甜,有酒香,配云呢拿雪糕啱啱好。

小结:平时无服务嘅都要畀加一觉得好无谓,但呢餐好精彩好值得畀。除左每道菜都慢慢上,可以边食边听live music外,有几个菜仲系现煮现切,呢啲咁有服务嘅餐厅收加一好合理。今晚个结他手每枱都嚟唱一首歌,气氛好好。
2023-08-07
烟三文鱼沙律