去完Sogo shopping,近近地去左呢间有特色越南餐厅,上到两楼有liveband music,但天气凉凉地想坐出面,出面有色彩缤纷既灯笼,绝对系打卡位,真系好靓🥢鲜虾猪肉片金柚沙律配虾片爽口弹牙既虾肉,香茅嫩滑猪肉,配埋香甜多汁既金柚拌酸甜汁,好醒胃,好一个开胃前菜,不过猪肉片份量少左啲🥢香茅猪肉捞檬香茅猪肉原来系猪腩片,烤得香脆带有㶶边,够惹味,檬粉质感烟韧,配埋酸甜汁带点微辣伴檬粉&甘荀丝、甜酸白萝卜丝、炸春卷,炸蒜片等配菜,好清新🍡自选串烧拼盘(自选6串)我地拣左自制猪札肉串烧(1串)、自制牛札肉串烧 (1串)、特色越南猪腩串烧 (2串)、菠萝串烧 (2串),自家制既札肉串烧好弹牙,猪腩肉油香十足,好邪恶👿最后要食返烧菠萝去解腻🍨金枕头榴梿芭菲配荔枝蛋糕一层层色彩鲜艳既甜品,最顶层系荔枝味雪糕配蝴蝶酥,第二层系班兰啫喱,中间就系好香浓既榴梿肉,最底层系寒天波波配榴梿忌廉,成个甜品都好丰富📍 Lúa

🥢鲜虾猪肉片金柚沙律配虾片

🥢香茅猪肉捞檬

🍡自选串烧拼盘(自选6串)
最后要食返烧菠萝去解腻

🍨金枕头榴梿芭菲配荔枝蛋糕