2022-07-23
今日返晏,梗系食返个靓早餐先返工最近经过见到有呢间主打简约装修既轻食咖啡小店,仲要听朋友推介呢度既咖啡唔错,已经密谋揾日要过黎一试由于天气真系太热,我同朋友就拣左佢地推介既夏日冻饮🥤~PURPLE LEMONADE 一见到粉红同紫色既渐层就已经,呢杯野其实系薰衣草味lemonade~饮落去酸酸甜甜,甜度适中,系热辣辣既夏天饮,真系一个字爽到震!COCONUT BREW由于呢杯coconut brew既配搭真系太特别,所以我就叫左呢个试下!上层系自家制cold brew带有独有既酸味,下层系椰青水既清甜,两样味道出奇地夹,有惊喜,值得一试除左饮品之外,原来小店亦都有少量轻食供应~所以就叫左一份Toast同MuffinTraditional Toast (Ham+Cheese)火腿同芝士呢个系无得输既组合,芝士既咸香同微微烘过既toast包早餐好选择~蓝莓芝士流心松饼呢个又好惊喜,松饼系属于好松软个款,好似蛋糕咁,中间filled with 一大旧blueberry cheesecake,甜甜地但绝对唔会觉得漏,有少少流心既状态~好好味食完呢个咁满足既早餐真系好开心,就算要返工都即刻元气满
由于天气真系太热,我同朋友就拣左佢地推介既夏日冻饮🥤~
PURPLE LEMONADE
COCONUT BREW
蓝莓芝士流心松饼
食完呢个咁满足既早餐真系好开心,就算要返工都即刻元气满满~一定会再来的!