2022-06-30
难得book到瑞午午餐,呢间米芝莲我真心觉得有惊喜。一黎坐系角落,落地玻璃光线非常充足,位置有沙发,枱与枱之间距离适中。另外经理会过嚟好细心咁介绍今日嘅餐单同有咩酒配搭。好sweet services。一黎个手工制法式Bouche面包,入面夹住紫菜粒咸咸甜甜好特别另外配嘅牛油竟然系酱油咸嘅味道非常好夹,又有特色。第二道上嘅前菜有新鲜嘅蕃茄同埋Mussel, 好fresh味蕾。第三道菜系五六月日本非常之肥美的池鱼刺身,又香又滑。第三道比较重口味的鹅肝嚟啦!仲有两块鲜黑松露喺面,感觉奢华。今次嘅鹅肝系用汤煮的不是煎,所以口感非常软熟,而汤底系用上日式Miso非常之新颖的配搭。第四道菜主菜黎喇,我order咗pigeon。呢个我有少许失望因为我食过嘅湾仔某餐厅地舖或者Roganic比较下,佢煮得一点都不吸引。大家下次可以试其他。第五道就系甜品啦,我哋order左两款唔同嘅甜品,一款系时令芒果椰子,另一款系朱古力香蕉🍌两款都非常特别,尤其是朱古力香蕉布丁佢一个杯拎起下边有个惊喜就系一个非常之软滑嘅鸡蛋布丁🍮。呢间整体质素都唔错加埋杯红酒有一个写意的下午。题外话,最后同经理倾偈时睇过啲VIP房。
第三道菜系五六月日本非常之肥美的池鱼刺身,又香又滑。
呢间整体质素都唔错加埋杯红酒有一个写意的下午。
题外话,最后同经理倾偈时睇过啲VIP房。原来book房都系$6000起跳,下次四人可以考虑book房喔。