2025-01-20
朋友今次带我去间佢以前成日帮衬嘅法国菜小店,仲话以前喺油麻地,而家搬左去铜锣湾"Little Fresh Cafe & Bar" ,好少食法国菜,一于去试下😋大家都懒得谂食乜,就直接嗌左个二人餐😂⭐️⭐STARTER⭐️Daily Soup忌廉汤跟多士,多士好香脆⭐️Daily Salad沙律菜好新鲜⭐️⭐ΑΤΤΡΕΤΙΖER⭐️伏特加酱蕃茄青口伏特加酱嘅酱汁少少辣,好惹味,同青口好夹⭐️罐罐烧生蚝生蚝烧得啱啱好,有海水味⭐️⭐MAIN(四选二)⭐四天风干12小时慢煮油封鸭髀望落只鸭髀嘅色已经好靓,摆碟又靓,仲有5点芥末伴碟,又靓,li只芥末又啱我嘅口味,伴碟嘅菜都唔孤寒,好大堆头,仲加左d 橄榄油,鸭髀仲好嫰滑添😋⭐️法式纸包白酒盲曹鱼除左盲曹鱼,仲有翠玉瓜西兰花,仲跟左个柠檬角,加埋柠檬汁吊味盲曹鱼本身好香,食落仲好滑,正呀😍简单调味已经带出食物嘅鲜味,另外,职员话如果下次黎想食生蚝同饮酒,提前一小时预订就ok la👍⭐️⭐DRINK⭐️蜜桃梳打⭐️苹果梳打清清嘅果味,伴随薄荷嘅清新,好fresh⭐️⭐Daily Dessert朱古力味泡芙,好香朱古力,好滑
大家都懒得谂食乜,就直接嗌左个二人餐😂
⭐️⭐STARTER
⭐️Daily Soup
忌廉汤跟多士,多士好香脆
⭐️Daily Salad
沙律菜好新鲜
⭐️⭐ΑΤΤΡΕΤΙΖER
⭐️伏特加酱蕃茄青口
伏特加酱嘅酱汁少少辣,好惹味,同青口好夹
⭐️罐罐烧生蚝
生蚝烧得啱啱好,有海水味
⭐️⭐MAIN(四选二)
⭐四天风干12小时慢煮油封鸭髀
⭐️法式纸包白酒盲曹鱼
盲曹鱼本身好香,食落仲好滑,正呀😍
⭐️⭐DRINK
⭐️蜜桃梳打
⭐️苹果梳打
清清嘅果味,伴随薄荷嘅清新,好fresh
⭐️⭐Daily Dessert
朱古力味泡芙,好香朱古力,好滑