2018-06-30
今晚大约9:20分去到名宝石餐厅,巳指示要上楼上,这里是一间门面旧式的餐厅,一望上去完来重有人排队等位😅真系无谂过呢个时间重咁多人!不过等咗10分钟左右就已经有位啦😬一入到去本来座有外景玻璃位置,但刚刚哪位置有BB车比较逼夹所以转了另一边位置就望唔到风景啦⋯⋯座下睇餐牌,价钱比较一般餐厅系比较贵,饭类、沙律大部分都要过百元,扒类就2xx,我本来唔想食扒不过老公话来了就试下😅咁就试啦😂我要了银雪鱼、黑毛猪,老公就食西冷!银雪鱼比较油,黑毛猪有肉汁但食到中间有点硬,旁边的配菜有粟米粒、小棠菜及薯角,薯角香脆但其他配菜就麻麻啦⋯⋯西冷我叫了5乘但来了8,9乘的,有点失望😆好彩食落也有肉汁牛味都好,我本来叫老公换佢就话试下先,食食下都算了⋯⋯餐后有甜品及饮品,有啫喱及布甸,比较起来我喜欢啫喱,今餐食得好饱因为分量好够,我们会再来!
我要了银雪鱼、黑毛猪,老公就食西冷!
银鳕鱼黑毛猪
西冷