2013-02-18 374 浏览
新年食左太多贺年野食,所以年初三朋友约出来团拜便去尖沙咀食野,原本谂住食斋,去到间斋舖执左揾唔到, 于是行去isquare揾其他野食,跟住见到呢间话系吞拿鱼专门店,朋友话睇电视介绍过,但就未试过,所以抱住试下心情食下,因为系楼上舖,所以睇唔到店内情形,果晚7点左右,因为唔想食咁多饭,所以我就嗌左个鱼汤乌冬o 朋友就叫咗一个"细雪",鱼尾骨胶!两款都是这里的waiter哥哥介绍,!我叫这个乌冬汤底唔错好有鱼味,个waiter话用佢地味噌汤整,比起出面以鱼汤为主的,好味好多,d料都ok,个乌冬都几有嚼口,仲有跟乌冬的鱼饼好有鱼味,不过只得一片觉得唔够喉,问waiter哥哥这个是咩来,原本系叫黑轮片,跟往又order 一客o原来烧出来仲好食,仲野味,仲弹口添!! 跟往来细雪份量十足,有10件,话系toro寿司,其实我地唔系好识,但食落好滑好油,同系出面食个d吞拿鱼就好唔同,d鱼蓉寿司又好有鱼味,真系未试过o 最后来鱼尾骨胶食落口感唔错好弹口,中间仲有好多透明物体,原来系骨胶原.下次一定再食!waite仲有介绍食下巴,但系太大个及我哋实在太饱,所以冇叫,不过下次一定叫来试试! 除左个tor

除左个toro寿司贵d外,其他价钱都ok,不过加埋都系3佰几蚊,埋单4佰蚊,又几抵食,下次可以试下个下巴,个waiter话个下巴仲滑,仲香 后来,问下其他friend,佢地话toro原本真系贵野呀,唔系间间有得食,就算有都未必靓.对于我地呢班新界人,值得介绍下,下次出尖沙咀又多个地方食野.香㖞.
2013-02-13