2017-02-26
我有一个朋友好钟意食外国野,今次食个饭佢就推介呢间餐厅因为舖头唔算大间,7点半黎到都要等位,不过夜小小已经冇乜食客,可能系因为外国人嘅作息时间比较早入到黎揾位,睇完 menu 就去收银处买飞,之后就等职员送餐其实呢日我成日都系饱嘅状态,所以简简单单买左个 Hot Dog 同一杯野饮话就话快餐店,但系即制嘅野快极有限啦,不过同朋友吹下水,等一阵就开餐啦Iced Tea($25)呢一杯应该系普通嘅汽水柠檬茶,所以就唔讲咁多啦,直接入主角啦Chilli Cheese Hot Dog($55)首先就系佢个包装盒,系以外国电车做主题,连目的地都系写舖头名一打开个盒,啲肉酱多到泻晒出黎,热狗粗略估计都有 25cm 长,条肠都有 2-3cm 粗芝士已经融左入去肉酱入面,一咬落去就已经食到芝士味,而且仲有小小拉芝效果食多两啖,开始食到辣味,而佢果只辣系比出面食野果啲「辣味」辣多小小(当然唔系话好辣啦),而且只味有啲似 tabasco 嘅辣(唔知系咪落左 tabasco 啦,平时好少食)不过肉酱入面落左啲类似腰豆嘅野,个人唔系太好呢样野,不过整体都唔差嘅另外朋友都买左一客 Buffalo Wings,我
Iced Tea
Chilli Cheese Hot Dog
Chilli Cheese Hot Dog
另外朋友都买左一客 Buffalo Wings,我都食左一只试下味
Buffalo Wings
我食落去第一啖:真系有啲辣
再食:真系好辣
最后都系忍住辣成晒成只,只可以话你真系食到辣嘅(即系谭仔食开中辣大辣果啲)先好试
最伏系我饮晒杯野先食,结果食完个嘴辣左10分钟先正常翻
总结黎讲其实间唔中食一次,个价钱都接受到,而且食物质素都唔差
而且呢晚真系食得好饱,份量比我想份中多小小(当然 as I said 我系已经饱饱地,不过食完比我想像中饱左啲)