真系好多谢甘多位好友每年都特登出外揾间好既餐厅庆祝我生日,一大班人食饭。今年选择左呢间新开的韩国餐厅,希望会有惊喜。我地叫左呢d野食 :炆牛肋骨 (首选推介系呢个牛肋骨,肉质好「林」,好入味,正!) 蛋包虾 (呢个𩠌都几特别,我未都系出面d韩国餐厅食过,好好味,一d都唔油腻)春川炒辣鸡 (有个经常去韩国既朋友,叫我试下呢个鸡,韩国好多地方都有得食,但香港就未必,食落甜甜地,跟住有少少辣,入面都有少少年糕,捞饭食相当唔错。)韩国炒粉丝 (几个朋友都中意食呢个粉丝,爽口又弹牙)石锅小八爪鱼杂锦伴饭 石锅牛肉杂锦伴饭 石锅鸡肉杂锦伴饭(石头锅饭佢地会问你捞唔捞埋辣酱,我地就拣左要辣酱,入面d配料好丰富,又唔系话好辣,ok好味)辣酱炒年糕(呢碟𩠌上左之后都好快被人扫清光,年糕软身,一d都唔硬,同个辣汁好配合)泡菜煎饼(煎饼都好好味,唔会油腻,配料都相当充足,味道好,抵叫)人参鸡汤(煲汤有好多鸡肉系入面,个个人都分到有鸡食,汤味道鲜甜。)环境唔错,又唔会好嘈,仲有个饭后饮品,酸酸地,唔错,我谂我有下次都会再黎。

今年选择左呢间新开的韩国餐厅,希望会有惊喜。

我地叫左呢d野食 :

炆牛肋骨
(首选推介系呢个牛肋骨,肉质好「林」,好入味,正!)

韩国炒粉丝
(几个朋友都中意食呢个粉丝,爽口又弹牙)

石锅小八爪鱼杂锦伴饭
石锅牛肉杂锦伴饭
石锅鸡肉杂锦伴饭

辣酱炒年糕

泡菜煎饼
(煎饼都好好味,唔会油腻,配料都相当充足,味道好,抵叫)

人参鸡汤
(煲汤有好多鸡肉系入面,个个人都分到有鸡食,汤味道鲜甜。)

水刺牛肋骨
水刺牛肋骨
饭后饮品
前菜
春川炒辣鸡
  • 炆牛肋骨 ,春川炒辣鸡,蛋包虾