餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2019-06-16 246 浏览
朋友約食飯建議嚟呢度食中菜, 佢話好掛住呢間嘅鱔糊, 我哋就陪佢嚟食啦😂我哋叫左韭黃炒鱔糊, 蘿蔔絲酥餅, 上海生煎包。朋友話記得鱔糊都幾濃味, 所以叫多左個雪菜蝦仁炒飯。個鱔糊真係好濃味, 好彩有叫飯, 唔餸飯真係食唔晒成碟。蘿蔔絲酥餅賣相同我預期嘅差左啲色, 好淺色,炸得唔夠金黃酥脆。但個味道係唔錯嘅, 食到一絲絲嘅蘿蔔。生煎包煎得幾好食, 個底脆脆哋, 個餡啖啖肉, 仲有啲肉汁, 不過都係要趁熱食~個雪菜蝦仁炒飯就比較清淡, 啱晒餸嗰個鱔糊, 蝦仁爽口, 但雞蛋就炒得耐左老左, 雞蛋包唔住啲飯粒~呢度環境都幾舒服, 店員好勤力幫我哋加茶, 服務態度好好👍🏻👍🏻

個鱔糊真係好濃味, 好彩有叫飯, 唔餸飯真係食唔晒成碟。