2013-11-17
朋友生日拣左呢到食生日饭,因为book左位所以唔驶等位,预定时间一小时前舖头打黎comfirm booking,仲问我想坐露台位定室内位,因为之前未食过,所以幻想露台位真系有围拦𠮶d露台位,喺拣露台位时,店员已预先讲明有人会偷鸡喺露台位食烟,如果真系好开扬露台位,我觉得无问题,点知原来只系大窗边位,仲要食既途中原来隔离枱十居其九都会食烟,咁既密封大窗边位,咁多人食烟就觉得真系好大问题啦!建议唔想狂食二手烟既朋友都系选择室内位会好好多。我地点左烧魔鬼鱼﹑鸡煲(小辣)﹑烧茄子﹑烧鸡中翼﹑烧鸡皮﹑烧鸡肾﹑烧鸡软骨﹑烧羊肉﹑烧牛柳粒﹑烧司华力肠﹑烧999(韮王﹑韮菜﹑韮菜花)﹑椒盐猪大肠,好似系咁多野,另外每人一樽汽水($8)/绿茶($12)/乌龙茶($12)。烧魔鬼鱼︰好脆,好似食紧炸鱼皮咁,上枱系原条魔鬼鱼上,餐牌话系店内必食$98/斤,今日食𠮶条要$128,不过由于店员既失误,将我地未食晒既鱼同d垃圾放埋一齐,所以店舖提议减$30或者比返几旧我地补偿返,之但系,条鱼除左脆之外,其实无咩味,而且佢上枱都系原条上,佢补返几旧比我,我地都好惊佢比返原本𠮶几旧我地,所以就算系食净半条鱼,点理应该
烧魔鬼鱼︰好脆,好似食紧炸鱼皮咁,上枱系原条魔鬼鱼上,餐牌话系店内必食$98/斤,今日食𠮶条要$128,不过由于店员既失误,将我地未食晒既鱼同d垃圾放埋一齐,所以店舖提议减$30或者比返几旧我地补偿返,之但系,条鱼除左脆之外,其实无咩味,而且佢上枱都系原条上,佢补返几旧比我,我地都好惊佢比返原本𠮶几旧我地,所以就算系食净半条鱼,点理应该收半价,但系我地都癈事同佢地嘈,减$30算数!
鸡煲(小辣)小煲$98︰真系好小辣,感觉上无乜辣味,不过味道都算ok,但系鸡肉感觉上好似好少,同埋好似都系得鸡颈﹑鸡头﹑鸡翼尖咁,有肉既部份实质得好少。
烧茄子︰味道尚算ok, 茄子上面有蒜蓉同葱花,唔食葱既要慢慢拣出黎,因为都几多下,同埋条茄子好油呢!
烧鸡中翼︰我无食过呢个,不过朋友食话ok
烧鸡皮︰真系皮一块,无乜味。
烧鸡肾︰头𠮶段有味,后面𠮶d无味既。
烧鸡软骨︰都系无乜味
孜然羊肉串︰个人觉得无"苏"味,但同时都无孜然味
烧牛柳粒︰尚算ok
烧司华力肠︰无食过,最后都有食净,朋友无评论好唔好食
烧999(韮王﹑韮菜﹑韮菜花)︰呢个都几好味,不过佢d韮菜剪都唔剪下,一夹劲长。
椒盐猪大肠$68︰餐牌上有好多种猪大肠既食法可选择,原本想叫猪大肠煲,不过好似好大煲咁,6个人有一个唔食,我地惊食唔晒,所以最后拣左椒盐猪大肠。其实唔系好食得出佢系猪大肠,因为d猪大肠好薄身,所以好似食薯片咁,但系我同其余两个朋友都觉得好咸,太咸了,所以好口渴
好似叫左好多野咁,但系串烧每款都只系$28/$38,埋单只系500几蚊,平均每人一百蚊都唔驶,系几平既﹐但系个人觉得味道真系唔太突出,所以不会再有下次。
题外话/补充资料:
店舖较近西铁柯士甸站,建议如果大家去食,可以选择坐西铁,A出口出隧道后过对面就系,如果坐地铁佐敦出,行过去食店会比较远。