2019-10-23
今晚约咗朋友喺长沙湾交收,顺便食埋晚饭,大家谂来谂去都谂唔到食乜嘢,又想倾吓计,又唔想比人赶,咁一于食火锅啦⋯⋯可以慢慢倾,亦可以滚下滚下,终于揾到一间,而且仲系粥底火锅,又唔热气,又有米落肚,喺秋凉嘅日子,可以暖下个肚。有好多唔同嘅汤底俾我哋选择!悉随尊便!而且亦都有好多嘅海鲜俾我哋拣!我哋选择咗,蟹,虾,象拔蚌,花甲,牛丸,午餐肉,美国肥牛等等...菜类有粟米芋头南瓜同埋椰菜!伙计仲教我们先滚海鲜先,等它的鲜味出嚟,其他芋头,粟米,南瓜放在最后。旁边还有提示每款海鲜需时多久。鱼好鲜味,而且是大鱼骨,唔怕哽亲,🦐送来的时候是要用盖盖住,怕走虾😂⋯⋯象拔蚌新鲜,爽口鲜甜。花甲亦没有沙。芋头好「粉」!南瓜🎃切到细细柆,好容易「林」👍⋯⋯粟米和萝白吸收左海鲜精粹,最后除左白粥之外,还有配料猪油渣,芫茜,菜甫,大头菜及冬菜。最后为这个粥底火锅划上完美句号👍👍
最后除左白粥之外,还有配料猪油渣,芫茜,菜甫,大头菜及冬菜。 最后为这个粥底 火锅划上完美句号👍👍