2019-02-11 248 浏览
我打算同朋友庆祝生日, 地点拣左旺角, 因为方便大家返屋企, 由于出面好多日式放题有限时段, 我朋友收7:00, 头段食唔到, 第二段就太晏, 于是我地就拣左呢间大满喜, 贪地点方便而且又有好多人食过话好味出面自助区拎小食, 款式好多,我地都食左少少之后就食我地最想食嘅刺身刺身第一时间到, 啲刺身好新鲜, 冇雪味, 真材实料又唔会扣单, 总之张单写几多, 餐厅就会俾足几多片你, 呢样野系好值得一赞寿司用料都好新鲜, 啲饭落嘅醋味系岩岩好, 仲有啲饭唔会一夹就散, 呢啲系好睇得出师傅手势寿司整得好靓架, 好似系日本食高级寿司店咁,好有心思烧海虾好有虾味, 而盐味系岩岩好,肉质都好弹牙烧鳗鱼唔会烧得太㶶, 我唔钟意太多烧汁铺系面, 因为我觉得食唔到鳗鱼鲜味, 呢度反而系岩哂我心水, 可以食到鳗鱼鲜味沙律酱焗元贝, 焗得岩岩好, 又唔会过多沙律酱, 元贝比出面食到较大只芝麻鸡翼系我去咁多次食放题必食既野, 次次食4只以上先会停手, 出面放题店无佢地整得咁好食, 个面系脆, 入面仲可以保留到肉汁同鸡鲜味, 唔会因为炸得太干同太㶶烧菠萝烧得都唔错, 好甜既菠萝味蟹粥都系好好味, 粥底冇味精, 啲
我打算同朋友庆祝生日,
地点拣左旺角, 因为方便大家返屋企,
由于出面好多日式放题有限时段,
我朋友收7:00, 头段食唔到,

呢啲系好睇得出师傅手势

寿司整得好靓架,
好似系日本食高级寿司店咁,好有心思
烧海虾好有虾味, 而盐味系岩岩好,
肉质都好弹牙

烧鳗鱼唔会烧得太㶶,
我唔钟意太多烧汁铺系面,
因为我觉得食唔到鳗鱼鲜味,
呢度反而系岩哂我心水, 可以食到鳗鱼鲜味
沙律酱焗元贝, 焗得岩岩好,
又唔会过多沙律酱, 元贝比出面食到较大只
芝麻鸡翼系我去咁多次食放题必食既野,
次次食4只以上先会停手,
出面放题店无佢地整得咁好食,
个面系脆,
入面仲可以保留到肉汁同鸡鲜味,
唔会因为炸得太干同太㶶
烧菠萝烧得都唔错, 好甜既菠萝味
蟹粥都系好好味, 粥底冇味精,
啲粥煲得比较绵, 仲可以保留返蟹既鲜味,
两个人食份量系岩岩好
牛油粟米都好好食, 好甜
其他食物都唔错, 种类比较多
总括黎讲, 我不嬲对呢个放题餐厅印象唔错, 冇一次系会令到我失望,
保持返一定水平,
我下次都会继续帮衬返呢间餐厅