2023-04-17 28 浏览
朋友住开附近,每个星期都会去聚一聚,今日佢带我地去食串烧。一坐低即刻叫左啤酒先,无几可有得饮,日本啤酒,一个字,爽!第一下上左枝豆先,会粒都胀卜卜,好香豆味带小小盐,送啤酒吹水一流!之后上埋烧肥牛金菇,肥牛唔会太肥,夹埋金菇既汁,都唔会痴牙,好爽口,肥牛都唔鞋,无得输。如果唔想食甘多肉,都可以叫烧娃娃菜黎食,初头以为会好干,多数去bbq都会烧到d菜好干身,但呢到唔会有呢个问题,岩晒d唔食牛既朋友,之后我地都有再落呢2个串烧,因为唔够分😂😂之前反国内好钟意食烧韮菜,现家香港都唔另外,完全系我钟意既口感,又够味,豆卜又烧到脆卜卜,见到都流口水🤤朋友话四季豆都好爽口,又甜,唔会觉得食完好口干最后叫埋烧玉子同薯仔,玉子当做甜品,好彩佢唔系好甜,我平时系出面食既玉子都偏甜,薯仔就比较爽口,罗黎送啤酒唔错。最重要系同成班朋友一齐,甘样就不知不觉2个钟啦,下次都会再反去食,因为坐得好舒服。👍🏻
朋友住开附近,每个星期都会去聚一聚,今日佢带我地去食串烧。
一坐低即刻叫左啤酒先,无几可有得饮,日本啤酒,一个字,爽!
朋友话四季豆都好爽口,又甜,唔会觉得食完好口干