2016-12-08 2730 浏览
呢条街有几间餐厅,好多人放左工都会黎呢度食野或饮野。我地去到时已经八点半,但餐厅坐满晒人,等左十分钟到先入座。餐牌上以小食居多,餐饮就有好多款,有清酒、果汁、梅酒、梳打等等。个人几中意浅尝酒水,但唔太识同唔系好饮得。觉得梅酒味无甘大,又有梅既味道,所以几中意就叫左。呢杯梅酒唔错,第一啖觉得酒度唔重,好易入口,不过愈饮愈觉有酒。冰融左一半之后无甘浓,更合我口味!呢个系我觉得当晚最最最好食既!外皮煎得好脆好香口,入面既鸡肉好热好林。食落啲鸡肉好滑,可能系捞左鸡软骨做?所以食落有啲一粒粒既脆骨,好有口感!佢配有一只蛋同酱油,酱油似烧汁,甜甜地,捞埋佢再点鸡肉串简直系正到爆!平时唔食生鸡蛋,但试左一啖之后停唔到口!推介大家一定要叫呢个!!盐烧豚肉,呢个唔平架,可能系日本入口靓豚肉关系。一大块,唔系好厚,两边位置既豚肉有少少肥肉,食落好林!中间位置较瘦,啖啖肉!虽然盐烧,但唔咸,热辣辣新鲜上枱!有三个酱可点,包拾碟上既蛋黄酱,另下图右边既麻酱同酸酸地左边既麻酱(应该系麻酱黎,唔肯定)日本蕃薯系超市卖好贵,又想试下就叫左。份量较少,真系俾你送酒食不过真系正野,唔系好甜,好好粉,外边又脆,正!因为唔
梅酒
免治鸡肉串
黑豚肉眼盐烧
不过真系正野,唔系好甜,好好粉,外边又脆,正!
日本蕃薯
因为唔系好够饱,所以叫左个野菜乌冬。个汤好清,乌冬好弹牙、爽滑。望落去好似好少,但“不”下“不”下,又装到几小碗㖞。
野菜汤稻庭乌冬
我觉得几个朋友黎呢度食会好开心,可以一路饮一路倾计,气氛又好!
梅酒
免治鸡肉串