2018-09-30
今日嚟到呢间位于金鸡广场嘅To-Gather Cafe,同几个好耐无一齐玩过嘅朋友一齐食下野、玩下game、聚下旧。 我哋七点钟上到去,已经有几枱客人,坐多阵全间餐厅都full咗啦。所以建议大家如果想嚟食嘅话都book咗先,唔好walk in~游戏都算多,不过我哋成晚都只系玩咗两个迷你麻雀四个人最啱就系开枱,呢到咁啱有副迷你麻雀,梗系要玩吓啦!但原来都几难玩,因为啲牌实在太细只,好难打,而且好易跌落地下。同埋副麻雀我哋一开嘅时候已经少咗一只牌,所以都好难打~巨型啤牌食完嘢我哋就净系喺度玩啤牌呢个巨型啤牌一开始玩嘅时候会觉得洗牌好麻烦,洗都洗唔到,但玩玩下又觉得咁大只玩嘅时候会更加有气氛lol而且我哋玩𠮶只game系类似冚棉胎,要大大力拍落只牌都嘅,所以更加好玩!其实去楼上cafe为既就系一班朋友可以一齐食下野、倾下计、玩下游戏,所以main focus唔喺食物度,自然对食物既要求都唔会太高,但呢度食物既选择都算多~比起其他去过既楼上cafe,呢度除左有独立既餐可以嗌之外,仲有party set,可以大家一齐share,仲开心啲添。今次我地就叫左Party Set B~巨峰提子乳酸;芒果
所以建议大家如果想嚟食嘅话都book咗先,唔好walk in~ 游戏都算多,不过我哋成晚都只系玩咗两个
迷你麻雀
四个人最啱就系开枱,呢到咁啱有副迷你麻雀,梗系要玩吓啦!
同埋副麻雀我哋一开嘅时候已经少咗一只牌,所以都好难打~ 巨型啤牌
食完嘢我哋就净系喺度玩啤牌
比起其他去过既楼上cafe,呢度除左有独立既餐可以嗌之外,仲有party set,可以大家一齐share,仲开心啲添。 今次我地就叫左Party Set B~
3-9人嘅话可以叫两款嘢饮,10人或以上就可以叫三款~
本身仲怕得两杯,原来系两jar!仲可以任添添!
两个都几好饮。我自己就钟意巨峰提子乳酸多啲
好足够嘅沙律,有好多菜!
作为一个前菜,相当开胃,而且仲好似好有营养咁!哈哈
不过caesar汁就好似无乜@@
有八款小食,呢到系其中嘅两款。
有蜜汁鸡肉串同泰式烧猪颈肉,两个都好好味!
呢到有四款小食~
大部分都系炸嘅,所以有啲油~
由左至右系 蜜糖鸡翼、惹味咖喱角、粟米墨鱼饼、吉列珍宝虾。
呢个芝士薯条我都几钟意,芝士味浓,薯条唔会话浸得太淋。
不过佢个芝士酱就有啲太稀,唔够杰身。
最后一个小食系芝士汁焗蔬菜~
然后就到主菜啦~
3-9人可以拣两款主菜,10人或以上就可以拣三款。
我哋觉得如果3人同9人都系两款主菜,咁9个人嘅话会唔会唔够饱?唔知餐厅会唔会就住人数嚟调教个份量呢~
卡邦尼味唔太出,但扭扭粉呢个分类比较少见,几特别~
海鲜都唔错,有海虾、蓝青口、鱿鱼、蚬肉。
最后甜品有雪米糍~
整体嚟讲啲嘢食就不过不失啦~而且餐厅职员唔算多,有时要招手招耐啲先会过到嚟。
但职员都会主动帮你收起食完嘅碟,等你有多啲位食嘢同玩游戏~
但嚟得楼上cafe最主要就系为咗同班朋友聚旧,而呢度有咁多游戏好玩,成个气氛都好relaxing,所有食客都玩/倾得好开心。
我哋喺度都玩得好开心,唔知有无嘈亲其他人呢?