2019-06-27 122 浏览
今次人气火锅店川婆婆开咗新分店系旺角家乐坊,听闻环境舒适,食物高质所以约埋朋友一齐食!. 首先一入到去,有个靓靓打卡位写住壹炉壹锅,代表住佢地系可以打边炉,亦都可以烧食物。. 讲下啲唔洗自己煮嘅野食先,我地叫咗个柠檬酸菜鱼(小辣)$198好大盘,块块鱼都好厚身同咪新鲜,绝对唔系雪鱼嘅味道。本身以为会系劲酸,因为酸上加柠,结果冇话超酸,有淡淡柠香味做点缀好加分。个莴笋入晒味,但本身就鲜系好清甜,唔会好咸,所以好好味。.去到打边炉环节我觉得真系好大满足感。拣咗个招牌鸳鸯锅,亦叫呢个三层架叫做牛魔王$688有A5和牛,本地牛颈脊,安格斯,和牛粒见到和牛真系个油脂分布好靓,基本上滚几下已经可以摆入囗,唔多虽要咀嚼,而牛颈脊都系真心好香够咬口,值得一试!.最后讲下烧物,会有个炉系到有个服务员会帮手。我地今次叫咗个刺身级别嘅蚝来食。$48只分别系芝士味,黑松露,辣味。我地话唔洗煮到well done。蚝真系好肥美亦都十分之鲜甜,冇比啲flavour盖过!

去到打边炉环节我觉得真系好大满足感。
拣咗个招牌鸳鸯锅,亦叫呢个三层架叫做牛魔王$688
有A5和牛,本地牛颈脊,安格斯,和牛粒

蚝真系好肥美亦都十分之鲜甜,冇比啲flavour盖过!

• 牛魔王