2009-11-19 24 浏览
与朋友约食饭, 这两天咁冻, 所以想去打边炉。APM有两间火锅店, 朋友话呢间听人讲好食D, 所以去试下。去到时7点几,己经有人系门口等紧. 等咗半个钟, 终于等到啦。入到入面, D装修阵设都好新, 好Young look, 而且感觉几干净。这里是逐样点逐让计,加12蚊饮品任饮。同朋友两个人好开心咁系咁画, 其中最搅嘢的是红酒墨鱼丸及提子墨鱼丸。见个名咁特别, 而且又可以双拼,所以就点咗. 不过食落去其实无什么特别。提子墨鱼丸内里真系有粒细细粒的青提, 系几新奇,不过味道就一般。平均黎讲D嘢食质素都几OK, 而且重有刺身可点, 都几新鲜. 我地点咗个细拼盘都系HK$68, 都唔算贵。而且可以一人一炉, 一个汤底都系十几蚊, 抵. 客人重可以自己去sauce bar沟自己喜欢的酱汁, 好开心!
2009-11-18