2016-10-27 192 浏览
相约友人饭局, 友人超喜欢饮汤就去这间品尝下啦不过人手认真唔够, 当晚去到门口也没有人招待, 不过朋友到先, 所以我都系入去揾. 除门口无人, 连食肆内的人手都好似唔够一样, 斟水无人理, 点茶要等一阵他们的菜单有样好, 就系份量可以选择大/中/小, 适合唔同人数的聚会通菜好入味, 镬气又够, 好味道黄金虾球 -热辣辣好道, 好香口, 虾虽然唔似新鲜虾, 但都弹牙海蜇头- 份量超少, 这个我觉得贵了点. 再加上味道有点酸酸辣辣, 有少少怪怪的泰式海鲜炒米粉 - 干身, 唔油, 少许辣. 记得要黄酒煮鸡- 这个味道好淡, 有少许药材味, 卖相认真麻麻, 唔吸咕噜肉- 这个好好味呀, 无论个肉还是酱汁都好夹, 唔会好酸, 仲好香, 唔知系咪加左果肉去炒, 令到味道突出左当归炖走地鸡汤(无拍照), 个人认为偏淡, 有少许当归味, 一盅都够4人份仲有多1.5碗左右
相约友人饭局, 友人超喜欢饮汤就去这间品尝下啦

通菜好入味, 镬气又够, 好味道
泰式海鲜炒米粉 - 干身, 唔油, 少许辣. 记得要

2016-10-03