2023-01-20 1096 浏览
重庆大厦,香港最有名气嘅地方之一,传闻起入面搞事就出唔番黎。黎重庆大厦梗系食印度咖哩啦!不过印度唔印度我就唔知啦,反正我食唔惯就系真啦。赠送前菜,脆薄饼加两款酱,青色系薄荷乳酪酱,我觉得胶胶地有D似牙膏,朋友话ok,可见众人口味不一。褐色嘅系酸辣烧汁酱(?),ok啦。杂菜乳酪,洋葱蕃茄加yogurt,一般货色,yogurt味唔重。咖哩角,极不推荐,质地似牛粪,过度调味令食佢成件事变得好恐怖。见到薄饼之后,朋友都不禁指住话:「朋友,返印度食饼啦!」(设计对白) 估唔到$28有4块咁大块嘅饼,然而由于味道一般,食得有D煎熬,真系薄饼地狱。新德里薄饼,有D椰子味同有D我食完一个钟后就极速忘记嘅味道。反映佢系几咁平平无奇,一般货色。咖哩薄饼,辣辣地,唔系几香,一般货色。芝士薄饼,比人疯狂推荐,吹到天上有地下无。质素差过🍕hut嘅芝心批少少啦,非常失望。冇乜芝士味已经宣告死亡。玛撒拉咖哩,说不出的味道,大家可以一试,之后大家一齐唔钟意佢。新德里咖哩,甘甘地辣辣地嘅咖哩,不合我口味。芒果乳酪,一般货色,乳酪味唔够,我起supermarket求其买D乳酪都应该重味过佢。PS 朋友点嘅玛撒拉奶茶闻落

咖哩薄饼,辣辣地,唔系几香,一般货色。

新德里咖哩,甘甘地辣辣地嘅咖哩,不合我口味。

PS 朋友点嘅玛撒拉奶茶闻落似姜茶,很有趣。

PPSS 好唔好味唔系重点,重点系黎过。

PPPSSS 兄弟们,干净又卫生呀!!!!!