(非会员)
今日揾朋友食lunch,又唔想去茶餐厅食得咁赶,所以咪试下呢间,佢价钱唔平,最平个set lunch 要 $45。不过如果食得舒服啲就算啦~~我朋友放食12:30 pm, 因为我早咗到,又唔想四周围行,咪早啲入去等啰,果时大概 12:10pm. 当时成间餐厅得我一个客,不过就觉得啲职员系我身边行黎行去,尤其系一个好矮嘅阿伯。差唔多12:25pm,个阿伯好恶咁走埋黎问:「你究竟几时点餐?」我咪话等埋我朋友先,佢就到。之后佢仲更加恶咁质问我:「咁佢几时到?」我真系以为自己去咗大排档,我唔知佢系咪虾我一个女仔,但系其实除咗我之外,成间餐厅只有另外一枱客。我咪话:「你咩态度呀?」之后应该系佢果仔走黎同佢讲算啦。个时我想即刻走,但系我朋友啱啱到就算啦﹗仲有,我地食嘢嘅时候,果个阿伯系我地身边行黎行去,连我朋友都觉得好烦,话快啲食完走,果时仲未到一点,同埋只有三分一客﹗呢间餐厅应该系家庭作业,同埋同区咁多竞争者,佢价钱又唔平,食物又普通,加上咁嘅服务态度,根本就系度赶客。我同我啲朋友以后、以后都唔会帮衬﹗唔想贴钱买难受﹗

2010-01-27
  • 冇嘢值得推介,简直贴钱买难受