2019-02-24
今日想食好啲,揾咗间喺太子嘅西餐,开头以为系普通西餐,但系食完之后觉得食物系超水准性价比高 适合庆祝生日或周年纪念我哋拣咗晚餐,晚餐大概200几至500左右不等, 包前菜、主菜、甜品及饮品跟餐可以包白酒或红酒,我哋试咗白酒, 白酒几好饮,容易入口 另外我就嗌咗桂花水果茶,黎到非常之大壶,可以两个人饮都得餐厅仲非常贴心,水果茶系不断用火「庆」住嘅。果茶有火龙果、香橙、苹果等, 味道清清地有桂花香前菜方面系黑鱼子蟹肉他他, 整得非常精致,味道刚刚好, 一啖咬落去充满蟹肉,上面有啲黑鱼子点缀,外面有青瓜包住,感觉气清新前菜仲有个菠菜龙虾汤,细细杯,一饮落去龙虾味非常香浓, 充满龙虾鲜味,真系好好饮呀店员话本身系海鲜酥盒,但今日转咗smoke吞拿鱼 都好正!主菜有一个拣咗澳洲和牛牛柳配芝士焗龙虾嗌咗三成熟,牛柳好淋好香牛味好香! 煎得啱啱好,真系好食食得出本身牛柳用料上乘另外芝士焗龙虾亦都非常出色,面有好多芝士,龙虾肉爽口,非常新鲜如果再大只啲就好啦另外仲有其他配菜,摆盆非常精致 真系美酒佳肴近睇睇下啲龙虾肉几多哈哈!另外一个主菜叫咗煎三文鱼配大虾, 三文鱼煮得刚刚好,入面仲有少少粉红色,好味
果茶有火龙果、香橙、苹果等, 味道清清地有桂花香
店员话本身系海鲜酥盒,但今日转咗smoke吞拿鱼 都好正!
近睇睇下啲龙虾肉几多哈哈!
另外一个主菜叫咗煎三文鱼配大虾, 三文鱼煮得刚刚好,入面仲有少少粉红色,好味呀配菜非常夹,而且个虾调味都唔错
多角度拍摄,睇得出餐厅摆盘有心思
跟餐甜品非常有惊喜,系焗咗嘅棉花糖另外配3块饼干,饼干系用嚟点棉花糖食嘅咁样嘅配搭几新鲜,而且食落去仲唔会太甜,几得意呀!
呢间餐厅服务一流,员工细心,而且食物有水准 ,真系一间值得支持嘅小店