2021-01-13
工作难得有几日要过海,当然要揾下有咩好野食。眼见大大个牛logo 既牛匠石烧,价钱又唔算贵,系咁冻既天气下,马上又心动了,哈哈!餐厅装修真系令人有种去左日本既感觉,卡位亦够晒私人空间!严选封门柳定食($98),即牛横隔膜肌肉,每只牛只有一条,比较罕有嫁。烧起来好快熟,肉味较浓亦都好腍,油花适中,所以唔洗点用猪油膏揸块热石板都够油份。吉列草饲牛肉眼定食($108),烧落慢熟D,但较厚较有嚼劲,肉味亦系特别浓,而且份量十足,配埋珍珠米既大大碗白饭,好味!我地各人都加左小食,饺子(+$15)既馅超饱满,而且包既花纹好靓~ 鹿儿岛一口牛($18),非常纤维幼细!定食既味增汤好饮之余,豆腐仲切到开花既样,好靓又够滑。烧完牛再点配送既生姜芝麻汁或甜烧汁,非常滋味!饮品菠萝乳酸(+$10)同蓝莓乳酸(+$10)都香甜好饮,两杯都有真正新鲜既生果嫁!大大杯同烧牛几衬! 令我大大加分既有几样野: 1) 防疫卫生做得好,餐具包仲有埋酒精纸2) 先进 QR Code 点餐,每款食物都有晒图,唔系好认识牛既部位但睇到相就知道点选择!3) 服务素质高,上餐时会教我地用油脂肪搽石板3-4下,开炉,如太多油抢火既话
餐厅装修真系令人有种去左日本既感觉,卡位亦够晒私人空间!
严选风门柳定食
严选风门柳定食
吉列草饲牛肉眼定食
鹿儿岛一口牛
蓝莓乳酸
令我大大加分既有几样野:
1) 防疫卫生做得好,餐具包仲有埋酒精纸
3) 服务素质高,上餐时会教我地用油脂肪搽石板3-4下,开炉,如太多油抢火既话,配菜菇菇就可以帮手吸油!
个石烧炉真系够晒熊熊烈火,迅速锁住肉汁,不易烤焦,而且温度能维持一段时间!