2008-06-21
星期三庆祝本小姐生日,一行5人早一日订位浩浩荡荡出发。呢间店系大围好旺,唔订位我谂一世都食唔到,7:00去到听到其他人话要9:00先有位可以等了..之前黎过一次,几中意佢地既刁钻野食,今次都不例外。先叫左个花雕牛肉粒花蟹汤底,佢会系我地面前先用火炒一轮我地闻到好香好香既花雕味,又见住火舌升到好高好高,炒左一轮佢就倒d汤底落去,视觉效果100分。不过汤底好淡好淡,食到最后都仲系好淡....><.....系d肉同蟹好好味,酒味香浓,真系唔知点评好,不过中意新奇野既食家都可以试下(讲究汤底浓同够味既就唔好试了)之后叫左好多刁钻野黄喉:原来系牛喉,食落好爽无味,唔系我中意既野食。鲨鱼唇:好滑,真系有阵翅味,好味鹅肝墨鱼丸:弹牙好味,不过鹅肝细左d, 要好"小心"先食得出芝士牛丸:次次都叫,好有牛味黑牛柏叶:标榜无漂过,都ok炸腐皮:退步,好淡味,唔知系因为汤底定真系差左今次只觉油腻,无腐皮味刺身拼盘:细细盘ok仲有好多, 唔记得左重点系佢地好好好殷勤示例一:举手叫野食,真系做到八方支援!快而准示例二:我食蟹食到鸡手鸭脚,侍应见到主动拎"kim"比我用示例三:拜托佢地帮我地影相好
之前黎过一次,几中意佢地既刁钻野食,今次都不例外。
之后叫左好多刁钻野
黄喉:原来系牛喉,食落好爽无味,唔系我中意既野食。
鲨鱼唇:好滑,真系有阵翅味,好味
芝士牛丸:次次都叫,好有牛味
黑牛柏叶:标榜无漂过,都ok
刺身拼盘:细细盘ok
仲有好多, 唔记得左
重点系佢地好好好殷勤
示例一:举手叫野食,真系做到八方支援!快而准
示例二:我食蟹食到鸡手鸭脚,侍应见到主动拎"kim"比我用
示例三:拜托佢地帮我地影相好好礼貌,主动帮我地影左几次
今次生日食得好开心!