2011-01-26
寻晚跟朋友很想食寿司, 便去了这间开张不久的新店! 普通枱需要轮候, 但若果选择bar枱的就不用等, 那我们不想等太久便选择了吧枱! 我们点了芝士带子红酒寿司(一件)、"梅"寿司(set)、"匠"寿司(set)、溏心蛋及饺子各一客!这个 “匠”寿司很好味~溏心蛋跟饺子也不错!见肚子还有点空档, 我们便再点一客猪软骨乌冬。 谁不知来了客猪软骨拉面! 但朋友已把筷子插进汤面中, 我们问经理我们的order是否乌冬, 他承认出了错, 想跟我们换过另一碗, 但我们知道这碗面的下场是被掉, 我们不想浪费食物, 所以就算吧, 最重要是银码正确(因为乌冬是贵$10)。与此同时在寿司吧的师父(我们相信是老板)说请我们食雪糕, 因为佢地搅错了, 系佢地唔啱! 其实佢地道歉我地已经接受 (因为最唔钟意啲人唔认错), 咁师父offer我地2客免费雪糕, 那我又真的却之不恭, 因为那里的北海道雪糕是买点之一。我朋友点了杂果北海道雪糕我就点了这个北海道雪糕 (芒果味)讲真我呢个真系好好食, 呢个雪糕要成$35元, 我朋友的也要30多元, 佢咁豪气请我地食就系因为出了小错误, 实在太感动!我们还留意到这位师父(老
我们点了芝士带子红酒寿司(一件)、"梅"寿司(set)、"匠"寿司(set)、溏心蛋及饺子各一客! 这个 “匠” 寿司很好味~ 溏心蛋跟饺子也不错! 见肚子还有点空档, 我们便再点一客猪软骨乌冬。 谁不知来了客猪软骨拉面! 但朋友已把筷子插进汤面中, 我们问经理我们的order是否乌冬, 他承认出了错, 想跟我们换过另一碗, 但我们知道这碗面的下场是被掉, 我们不想浪费食物, 所以就算吧, 最重要是银码正确(因为乌冬是贵$10)。与此同时在 寿司吧的师父(我们相信是老板)说请我们食雪糕, 因为佢地搅错了, 系佢地唔啱! 其实佢地道歉我地已经接受 (因为最唔钟意啲人唔认错), 咁师父offer我地2客免费雪糕, 那我又真的却之不恭, 因为那里的北海道雪糕是买点之一。
我朋友点了杂果北海道雪糕 我就点了这个北海道雪糕 (芒果味) [唔记得exactly叫乜, 总之有一旧烧南瓜喺软雪糕既下面]
我们还留意到这位师父(老板)相当细心, 佢等我地食完哂枱上既食物先叫同事攞menu俾我地拣雪糕。 无错! 竟然送既都有得拣!! 另外, 我地坐吧枱, 佢地寿司吧枱既师父唔会望你, 我地相信系“师父教落”未免令食客有被 “骚扰” 既感觉 (望住人地食野)。我地系细心既人会留意到呢一啲细微之处!
老实讲, 咁识做生意, 细心既服务、令客人开心满意真系好重要既一环…. 起码会返转头再光顾吧! 现在服务一流的餐厅已经买小见小, 所以真系好值得在此一赞!