2009-05-16
今日终于考完试, 食好d, 去outback尖沙咀中心哩间野出名冇人一入去, 门口冇reception, 我走左入去行半分钟先有个侍应理下我地佢叫我地出去等等先, 拍台比我地. 比左窗口位今次既服务同上次好唔同.有个男侍应自我介绍话负责serve 我地张台 (但之后都唔系佢serve)上次都冇d 咁既service, 甚至连少少语气礼貌d 既说话都冇.set lunch由48 - 100蚊都有, ribs 都只系$58 哩度既brunch 同set lunch系去到3点.先来黑糖面包, 依旧不变, 外脆内软忌廉甘笋西芹汤, 够creamy, 冇乜西芹味主菜ribs, 真系间间outback既上菜款式都唔同ribs 已经切好左, 而且仲有我唔食既salad 伴碟而黄埔o个间就冇切同埋冇salad, 不过我自己比较钟意一块过, 睇落正d台面把刀变左用黎搽牛油, 唔系用黎剧扒薯仔够脆够香口ribs 够林唔黐骨, 好易咬开, 唔驶出动到用手食不过本身唔系好bbq sauce, 最好就叫waiter 比多d 啦野饮叫左lemon tea, 我初头以为佢得sweet tea, 点知原来可以叫lem
尖沙咀中心哩间野出名冇人
佢叫我地出去等等先, 拍台比我地. 比左窗口位
今次既服务同上次好唔同.
哩度既brunch 同set lunch系去到3点.
先来黑糖面包, 依旧不变, 外脆内软
忌廉甘笋西芹汤, 够creamy, 冇乜西芹味
主菜ribs, 真系间间outback既上菜款式都唔同
ribs 已经切好左, 而且仲有我唔食既salad 伴碟
台面把刀变左用黎搽牛油, 唔系用黎剧扒
薯仔够脆够香口
ribs 够林唔黐骨, 好易咬开, 唔驶出动到用手食
野饮叫左lemon tea, 我初头以为佢得sweet tea, 点知原来可以叫lemon tea既?
原来落单o个个侍应认为sweet tea 系 lemon tea
但其实我唔想饮sweet tea 啰... 下次都系叫返可乐啦.