2019-03-04
开新店喇,平时油麻地店咁旺场,终于等到佢喺港岛区开店 装修好靓,仲有好宽的既卡位清油麻辣火锅+蕃茄火锅 我地原本谂住叫鸳鸯汤底,点知店员教我地点四格,然后其中两格清水,话咁样平好多 竟然会为食客悭钱 因为两个人食,所以其实咁样叫法系够我地食既招牌虾滑(半)店员一如既往地细心,将虾滑帮我地整到好似虾丸咁方便我地食 虾滑有好多虾肉,正 店员仲特登整左个酱料俾我地,更加带出虾滑既鲜味捞派滑牛肉(半)一啲都唔靱,肉质好滑捞派豆花(半)店员又系特登整左一款酱料俾我地点豆花,超滑,豆味好浓,好似豆浆咁捞面重点当然系会有人喺你面前表演拉面啦,见佢喺走廊将啲面条fing来fing去都无掂到任何野,厉害另外提提大家捞面放麻辣真系好辣,都系建议放返蕃茄汤底活虾(半)虾够新鲜鲜甜就基本要求,重点系店员帮我地剥埋虾壳 佢带上手套,纯熟地用筷子整几整就成个壳搣左出黎,我地真系当表演咁睇自选饮料人头收费,有几款饮料可以随意任饮,我就饮左豆浆变脸每晚会有大概两场变脸,全场都会好兴奋,气氛几好,变脸师傅出奇地系年青人,好surprise
装修好靓,仲有好宽的既卡位
清油麻辣火锅+蕃茄火锅
招牌虾滑(半)
捞派滑牛肉(半)
一啲都唔靱,肉质好滑
捞派豆花(半)
捞面
另外提提大家捞面放麻辣真系好辣,都系建议放返蕃茄汤底
活虾(半)
自选饮料
人头收费,有几款饮料可以随意任饮,我就饮左豆浆
变脸