2021-03-14 433 浏览
朋友L小姐生日,想试下青花亭。我一开始用open rice book 枱,之后再打电话问可唔可以系甜品上写名同happy birthday,侍应好爽快话ok,甜品可以到时先拣。星期日到达太子地铁站后用map揾路,由于好多交通灯同十字路口,有时睇错地图d直线同斜线,过错马路,好在同行朋友S小姐👍🏻对认路好在行,跟住路名就揾到了。入到去发现楼下坐满人,好在有book枱,女侍应好有礼貌带我地到上层。可能仲早,楼上竟然冇人,我地拣左角落位坐。我哋叫左以下食物:大虾炒粉皮 - 粉皮同平时食ge上海粉皮唔同,比较厚身,酱汁系xo酱,好惹味。牛肋骨炒肠粉 - 牛肋骨煮得唔错,够淋易咬,肠粉有煎过,少少脆。西京烧比目鱼 - 鱼份量都多,不过个汁太甜,有d果味,我个人唔多惯,钟意平时日式d西京烧多d。饮品 - 分别叫左咖啡,奶盖普洱茶同奶盖合桃,味道ok, 唔太甜,卖相精美。甜品 咸湿阿伯大菠萝 - 卖相靓,食落除左菠罗朱仲有少少咸蛋黄味,几特别。因为庆祝生日,所以碟上有庆祝字句同名,之后请侍应帮我地合照,侍应亦好态度同有礼。👍🏻

我哋叫左以下食物:

咸湿阿伯大菠萝